Jarní tartaletky s jahodami a mascarpone
Krásný jarní recept. Lehký a svěží.
S prvním sluníčkem přichází velká chuť vařit a péct lehká jídla, svěží a krásná, jako je celé jaro. Dnešní jarní recept pochází už z loňského jara. Byl krásný den na zahradě, na kafíčko přišla i sousedka a děti se cpaly jahodovými tartaletkami. Není to ráj? Jeden z důvodů proč miluju život na vesnici…
Košíčky z křehkého těsta
- 250 g vychlazeného másla
- 250 g cukru moučka
- 500 g hladké mouky
- 2 vejce
- špetka soli
Ze všech surovin vypracujte nelepivé těsto, které dejte na hodinu do lednice.
Z těsta vyválejte plát, vykrojte kolečka a těmi vyložte připravené formičky na tartaletky. Ideální jsou silikonové nebo teflonové, ty nemusíte nijak vymazávat ani vysypávat.
Pečte na 160 °C, 12 minut.
Čím košíčky naplnit?
Fantazii se meze nekladou. U nás doma je rádi mažeme marmeládou a zdobíme krémem z mascarpone a šlehačky, potom čerstvým ovocem.
- 500 g mascarpone
- 250 g smetany ke šlehání
- 100 g cukru moučka
Smetanu a mascarpone dejte spolu s cukrem do mísy a vyšlehejte do hladkého krému. Naplňte do zdobícího sáčku a tím naneste na připravené vychladlé košíčky. Ozdobte ovocem.
Něco navíc…
Krásné barevné dekorace z pevného papíru vyrobila Katka Dachovská, která má v nabídce svého obchodu spoustu další úžasných věcí nejen na dozdobení kulinářských výtvorů.
Dobrou chuť přeje Elly.