Ještě jedna rychlá kmínová polévka do vaší sbírky
Jednu kmínovou polévku už tady na blogu mám. Jenže tahle je trošičku jiná, s mou oblíbenou špaldovou moukou a místo krutonů jsem do ní dala nočky. Chutnala všem a dobře vím, že v zimě není dobrých polévek nikdy dost.
Někam se mi ztratily fotky, protože jsem tuhle polévku vařila a fotila na jaře, když finišovaly přípravy na Božské kuchařce. Tak se musíme všichni spokojit s takovou menší, kterou jsem použila pro magazín Žena-in.cz. Snad mi to odpustíte 😉
Potřebujete
- 60 g másla
- 2 lžíce celého kmínu
- 4 lžíce bílé špaldové mouky
- sůl podle chuti
- voda nebo vývar
na noky
- 1 vejce
- 100 ml mléka
- 2 – 3 lžíce dětské krupičky
- sůl
V středně velkém hrnci si rozpusťte máslo. Přidejte celý kmín a opékejte asi 2 až 3 minuty. Kmín začne krásně vonět. A takto z něj získáte i lepší chuť.
Přidejte mouku, kterou taky pěkně dozlatova osmahnete. Ne do hněda! Zhořkla by a polévka by nebyla dobrá. Umíchejte jíšku, kterou zřeďte studeným vývarem nebo vodou. Množství záleží na tom, jak hustou polévku máte rádi.
Dochutíme solí a pepřem a necháme dvacet minut provařit.
Polévka je nejlepší s krupicovými noky. Vyšlehejte vejce s mlékem. Přidejte dvě lžíce dětské krupičky, čtvrt lžičky soli a promíchejte. Nechejte chvilku odstát. Pokud se vám směs bude zdát málo hustá, přidejte ještě trochu krupice.
Do vařící polévky oddělujte lžičkou nočky a nechejte v polévce povařit pět minut.
Na blogu najdete ještě jednu kmínovou polévku. Protože to jsou fakt skvělé, rychlé, chutné a zdravé polévky.
Kmínová polévka podle babičky Marušky
Nákupní seznam
Máslo a mléko kupuji nejčastěji v La Formaggeria Gran Moravia.
Kmín používám od značky Avokádo.
Pepř, ten nejlepší na světě, koupíte od Pepper Field.
Dobrou chuť přeje Elly.