Kachna pečená s hruškami, podávaná s dýňovou polentou
Připadá mi to jako nedávno a přesto je to už rok. Svatomartinské hody u nás doma a moje první bytová restaurace. Připravila jsem úplnou klasiku. Pomalu pečenou kachnu se zelím a knedlíkem. Hosté byli moc spokojení a já nadšená, jak se nám to povedlo.
Letos, s mini Žof, která má téměř tři měsíce, žádná bytová restaurace nehrozí. V lednici mám mega velkou husu, kterou pomalu upeču, dobře se nadlábneme a ze zbytku vymyslím další jídla. Už se těším.
Kdo si chce v neděli udělat svatomartinské hodování doma a nespokojí se s tradiční husou nebo kachnou, mám pro něj recept na kachnu, kterou jsem dělala nedávno. To jsem zase hýřila nápady a tak vznikla tahle perfektní kachní pochoutka.
Potřebujete
- 1 celá kachna
- 6 hrušek
- sůl
- pepř
- celý kmín
- 3 velké cibule
- 1 stonek čerstvé šalvěje
- sůl
- cukr krupice
- 1 lžíce červeného vinného octa
- 150 ml červeného vína
- hrst slunečnicových semínek
- sádlo
- 200 ml dýňového pyré
- 200 g instatní polenty
- 2 stroužky česneku
- sůl