fbpx
Dezerty,  Recepty

Kokosová buchta s křupavou smetanovou krustou

Tuhle „buchtu na plech“ jsem měla moc ráda už jako dítě. A když jsem dostala chuť upéct něco s kokosem, tak mě první napadla právě ona. Recept je snadný, prostě klasická jednoduchá buchta, kterou jen vylijete na plech. V tomhle případě ji ještě posypete kokosem s cukrem a zalijete smetanou. Aby vznikla ta úžasně křupavá krusta.

Potřebujete

  • 3 vejce
  • 200 g cukru krupice
  • 400 ml polotučného mléka
  • 150 g rozpuštěné Hery máslová příchuť
  • 250 g polohrubé mouky
  • 80 g kokosové mouky (kdo nemá, může nahradit polohrubou moukou)
  • 1 prášek do pečiva

na dokončení

  • 150 g strouhaného kokosu
  • 100 g cukru moučka
  • 300 ml smetany ke šlehání

Troubu si předehřejte na 180 °C.

Do mísy robota dejte vejce a cukr krupice. Šlehací metlou, na vysoké otáčky, ušlehejte nadýchanou světle žlutou pěnu.

Přidejte mléko, rozpuštěnou a lehce prochladlou Heru a polohrubou mouku. Promíchejte. Do kokosové mouky zamíchejte prášek do pečiva a také vmíchejte do těsta. Vznikne těsto, které nalijte na plech vyložený pečícím papírem. Je spíše husté, takže povrch uhlaďte stěrkou nebo příborovým nožem.

Smíchejte strouhaný kokos a moučkový cukr. Touto směsí posypejte povrch těsta.

Dejte péct do vyhřáté trouby, dokud povrch nezezlátne, což bude trvat asi 30 minut.

Po upečení co nejvíce rovnoměrně zalijte smetanou.

Dobrou chuť přeje Elly.