Testujeme: Kolonáda dort s ovocem a mascarpone
Nepečené dorty se těší velké popularitě už mnoho let. Pamatuji si, jak jsem v dětství milovala dort s jahodami, piškoty a zakysanou smetanou nebo tvarohem. Jejich příprava je snadná, přes noc musíte vydržet, než piškoty pěkně nasají vlhkost a celý dort se spojí. Já pro vás dnes mám trochu jiný nápad. Použila jsem lázeňské oplatky Kolonáda.
Dort Kolonáda je připravený během chvilky a v lednici mu stačí dvě, tři hodinky. A už ho můžete krájet. Takže zase super tip, když si pozvete neplánovanou návštěvu. Nebo naopak někdo pozve narychlo vás a vy se chce blýsknout vlastnoručně připraveným dezertem.
Použila jsem čokoládové lázeňské oplatky Kolonáda. Na tento dort se však hodí jakýkoliv jiný druh. Vanilkové i oříškové. Ovoce si můžete také zvolit podle aktuálních zásob nebo chutí.
Potřebujete
- 1 balení čokoládových lázeňských oplatek Kolonáda
- 500 g mascarpone
- 5 vrchovatých lžic zakysané smetany
- 50 g cukru moučka
na ozdobení a doladění
- kousek kvalitní čokolády
- čerstvé jahody
- čerstvé maliny
- čerstvé borůvky
- květiny na ozdobení
- oplatky Kolonáda
Mascarpone, zakysanou smetanu a cukr prošlehejte metličkou dohromady.
Krémem namažte první lázeňskou oplatku. Položte na talíř nebo pracovní plochu a naskládejte na krém plátky jahod.
Opakujte s každou oplatkou. Krém a ovoce, krém a strouhaná čokoláda, podle chuti.
Celý dort zakončete krémem. Krémem pomažte boční strany dortu.
Nahoře dort ozdobte. Ovocem, čokoládou, květy. Dejte do lednice, minimálně na dvě až tři hodiny, klidně i přes noc.
Dobrou chuť přeje Elly.
Recept vznikl ve spolupráci s lázeňskými oplatky Kolonáda a magazínem Žena-in.cz.