Snadný recept: Kuřecí rarášky se salátem
Znáte recept na kuřecí rarášky? Já jsem se je naučila u kamarádky Lucky.
„Připravila jsem něco rychlého a jednoduchého.“ Výborné! Lucka měla pravdu. Jídlo bylo snadné a přesto výtečné. Kuřecí kousky v lehce pikantním pivním těstíčku. Tohle musíte vyzkoušet. Základem je kuřecí maso, můžou být prsíčka i stehenní řízky.
Podle některých receptů, které jsem našla na internetu, jsou rarášci kuřecí kousky smažení v bramborovém těstíčku. Jako nápad taky super, vyzkoušíme příště. 🙂
Potřebujete
- kuřecí maso
- 200 ml piva
- 2 vejce
- trocha pikantní hořčice
- trocha sojové omáčky
- trocha solamylu
- trocha hladké mouky
- sůl a čerstvě umletý pepř
- a pokud to máte rádi opravdu pikantní, tak trocha chilli nebo něčeho jiného, ukrutně pálivého
- olej na smažení
Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Připravíme si těstíčko, ze všech surovin. Mělo by mít hustotu asi jako maličko hustější palačinkové těsto.
Kuřecí kousky vložíme do těstíčka a necháme v něm uležet dvě až tři hodinky, nejlépe přes noc. Kdo je nedočkavý, smaží hned, ale uleželé jsou lepší!
Po usmažení odkládáme na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk.
Podáváme s čímkoliv, my jsme zvolili listové saláty se zálivkou a parmezánem.
Dobrou chuť přeje Elly.