Kurz francouzské kuchyně
Jak se Bohyně učily vařit po francouzsku?
To jsme se tak jednou dozvěděly o novém kulinářském centru Chef ve Zlíně. Nahlédly jsme na stránky a první co nás zaujalo byla (pochopitelně) Francie.
Tím spíš, že lektorem tohoto kurzu byl úžasný šéfkuchař hotelu Galík Miroslav Milučký.
Prostory kulinářského centra jsou umístěné v čím dál více využívaném zlínském areálu Svit.
Konkrétně v 1.patře budovy s číslem 42
Ve srovnání s Prakulem, nebo např. Laboratoriem Riccarda Lucque je prostor kulinářského studia poměrně velký.
Rozdělen je na dvě části.
Jednu pracovní , kde se vaří a druhou pohodářskou, kde se sedí, klábosí , konzumuje se to co jste si uvařili a popíjí výborné vínko.
Úvodem se nám pan šéfkuchař představil, řekl nám pár slov o francouzské venkovské kuchyni .
Nafasovali jsme zástěrky a pustili se zvesela do práce. Zde dokonale pózující kolega 🙂
První chod – předkrm:
Tatarák z lososa s koprem a limetkovou šťávou
Najemno nasekaný čerstvý losos dokonale dochucený a podávaný s bagetkou si ihned získal všechny srdce – inu v jednoduchosti je krása
Druhý chod – Cibulová polévka s krutóny
Skvěle vyladěná polévka – rozhodně zařazujeme do repertoáru i tuto variantu
Třetí chod – kohout na víně
U tohoto receptu bude zřejmě těžké sehnat hlavní surovinu – kohouta – ale pokud se vám podaří, tak neváhejte. Rozhodně stojí za to.
Dezert – Tarte tatin
Neskutečně jednoduchý, ale chuťově dokonalý jablečný koláč
Na závěr jsme každý dostali certifikát o absolvování kurzu a s dobrým pocitem a krabičkou zbytků pro své bližní jsme uháněli k domovům!
Pokud se tedy chcete pobavit, ať už umíte uvařit jen čaj, nebo jste třeba i pokročilí kuchtíci návštěva kurzů rozhodně stojí za to!
…… a jako bonus s laskavým svolním studia a pana šéfkuchaře už brzy na Bohyních najdete také recepty na všechny tyto skvělé dobroty.