Listové saláty s olivami a sušenými rajčaty
Nic nechutná tak dobře jako maso z grilu, k tomu čerstvá domácí bagetka nebo chleba a salát. Se saláty se dá totiž do nekonečně hrát a obměňovat ingredience.
Potřebujeme
- lollo rosso a biondo (po pár listech od každého)
- polníček
- rukola
- černé olivy
- sušená rajčata naložená v oleji
- mozzarella
- sůl a pepř
- bílý vinný ocet
- olivový olej nebo ještě lépe olej ze sušených rajčat
Postup
Omyté a osušené saláty dáme do mísy. Lollo biondo i rosso natrháme na menší kousky. Promícháme. Přidáme olivy, které jsme nakrájeli na kolečka, nakrájená sušená rajčata a natrhanou mozzarellu. Opět promícháme.
Vinný ocet nalijeme do misky, přidáme sůl a pepř. Kdo chce, a má rád sladší zálivky, přidá i špetku cukru. Prošleháme metličkou, až se sůl rozpustí. Nalijeme olej. Já v tomhle případě, když používám sušená rajčata naložená v oleji, přidávám olej, ve kterém byla rajčata naložena. Skvěle to doplní chuť salátu.
Zálivkou přelijeme salát a ihned podáváme.
Dobrou chuť přeje Elly.