Lívance z cottage s ovocem a vanilkovým tvarohem
Včera jsme měli u nás doma další perfektní akci s vařením a pečením. Tentokrát jsme testovali výrobky značka Madeta. V hlavní roli byl cottage a proto jsem jej zapojila do předkrmu, hlavního jídla i do dezertu. Všechny recepty vám vložím na blog a začnu dezertem.
Při smažení lívanců jsme otestovali naši novou pánev na lívance Tescoma. O tom, že si pořídím pořádnou lívancovou pánev mluvím už asi tři roky. Od té doby, co mi ta poslední dosloužila. Tak konečně!!! Moje volba padla na masivní pánev s odnímatelnou rukojetí, kterou můžu používat na sporáku i v troubě. Navíc díky odnímatelné rukojeti ji lépe umístím do myčky.
Potřebujete
- 300 g Cottage Madeta (2 balení)
- 2 vejce
- špaldová mouka, podle potřeby (záleží na vlhkosti cottage)
- 1 lžička prášku do pečiva
- 2 – 4 lžíce medu (podle chuti)
- kokosový tuk na smažení
- vanilkový tvaroh s jogurtem Madeta
- ovoce
Prášek do pečiva promíchejte se čtyřmi lžícemi mouky. Cottage v míse rozmačkejte vidličkou. Přidejte vejce, mouku s práškem do pečiva, med. Promíchejte. Podle potřeby přidejte mouku. Těsto by nemělo moc lepit.
Z hustého těsta tvarujte lívance. Smažte na středně horké pánvi s trochou tuku, 2 až 3 minuty z každé strany, dozlatova.
Lívance podáváme s ovocem a vanilkovým tvarohem s jogurtem Madeta.
Dobrou chuť přeje Elly.