Losos s rajčatovou salsou
Napadlo by vás zkombinovat rybu a rýži?
Mě ne. Až do doby, kdy nám na dovolené v Provence připravila výbornou večeři skvělá Laurie, majitelka penzionu, kde jsme bydleli. Jídlo chutnalo skvěle, a proto tuto kombinaci ráda opakuji.
A jsem moc ráda, že chutná i dětem. Juchůůů. 🙂
Potřebujeme
- 4 filety z lososa
- sůl a čerstvě mletý pepř
- rýže
- olivový olej
- kousek másla
- 1 cibule
- několik rajčat
- 2 stroužky česneku
- pár lístků čerstvé bazalky
Rýži uvaříme tradičním způsobem, jak jsme zvyklí. Já ji suchou osmahnu na trošce oleje, doliju vodou, osolím a uvařím doměkka.
Rajčatům nařízneme slupku, do kříže a zalijeme vřelou vodou. Ihned potom zchladíme a rajčata krásně oloupeme. Rozkrojíme a zbavíme semínek a vnitřní části rajčat. Zbytek nakrájíme na drobné kostičky.
Lososa osolíme, opepříme a osmahneme na směsi másla a olivového oleje. Vyndáme z výpeku, do kterého přidáme cibuli, nakrájenou na drobné kostičky. Osmahneme a přidáme rajčata. Dochutíme solí, čerstvě mletým pepřem, rozmačkaným česnekem a nadrobno nasekanou bazalkou. Promícháme a už jen prohřejeme.
Rýži s lososem a rajčatovou salsou servírujeme a už si jen pochutnáváme.
Dobrou chuť přeje Elly.