Lososové karbenátky s Delikátní tatarkou
Já a výzvy…to už znáte 🙂 Bičují mě k pokusům a těm nejlepším výkonům 🙂
A tak když kolem mě proběhla možnost zúčastnit se akce #delikatnivyzva od Hellmann´s, tak jsem neváhala. Tatarku používám a nebudu předstírat, že si ji pravidelně připravuji sama doma. Občas si švihnu domácí majonézu, ale Hellmann´s používám ráda. Do salátů, ke smažáku a tak 🙂
Co bylo úkolem delikátní výzvy? Připravit jídlo, jakékoliv jídlo, kde budou dvě pevně dané suroviny.
- Delikátní Tatarská omáčka Hellmann´s
- Losos
Zdá se to snadné. Jenže já jsem nevěděla co dřív. Měla jsem chuť na marinovaného lososa, ale taky na lososový burger. Manžel mě přemlouval na slané palačinky s lososem. Co si mám vybrat???
Nakonec zvítězily lososové karbenátky nebo chcete-li burgery. Můžete si je dát se salátem (jako my) nebo s houskou, jako pravé burgery. Tak si je vzaly naše děti na svačinu do školy.
Suroviny
- 350 g filetu z lososa
- 2 malé šalotky
- 1 stroužek česneku
- 5 lžic strouhanky
- šťáva z 1/2 citronu
- 2 lžíce jemně nasekané petrželky
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 2 lžíce Delikátní tatarské omáčky Hellmann´s
- sůl a pepř podle chuti
na salát
- 1 salátová okurka
- sůl a pepř
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce jemně nasekané petržele
- olivový olej
- salátové lístky – dubáček, ledový salát, lollo
Postup
Připravte si okurku na salát. Oloupejte slupku. Škrabkou naloupejte plátky okurky. Bude to vypadat hezky. Dejte je do misky. Osolte, opepřete, zakápněte citronovou šťávou a olivovým olejem. Posypejte petrželkou. Nechejte v lednici marinovat dokud nepřipravíte placičky z lososa.
Filet z lososa zbavte kůže. Asi 80 g kousek si dejte stranou. Ten nakrájejte na drobné kostičky. Zbytek lososa rozmixujte dohladka.
V míse smíchejte.
Přidejte najemno nasekanou šalotku a česnek. Dochuťte solí, pepřem. Přidejte Delikátní tatarskou omáčku a hořčici.
Přisypejte strouhanku. Dolaďte citronem.
Nakonec přisypejte najemno nasekanou petrželku. Všechno dohromady důkladně promíchejte.
Vytvarujte 4 karbenátky.
Smažte v rozpáleném oleji, z obou stran dozlatova.
Podávejte se salátem, v housce, s bramborovou kaší… Jak máte zrovna chuť 🙂
Dobrou chuť přeje Elly.