Krémy do nejen do makronek
.. a zase ty makronky! Tentokrát velikonočně laděné!
Žluté – luxusní náplň ze slaného karamelu
Oranžové – ganache z bílé čokolády a kávy
Recept na makronkové skořápky najdete tady!
Krém ze slaného karamelu
Možná se kombinace bude zdát někomu podivná, ale nelekejte se vlka nic !
Krém je velmi lahodný a je jedním z nejoblíbenějších u Ladurée .
- 100 g cukru krupice
- 30 g másla
- 100 ml smetany ke šlehání
- 100 g másla
- špetka soli
V kastrůlku se silným dnem necháme rozpustit cukr, až získá jantarovou barvu přidáme 30g másla, a po trochách smetanu. Důkladně rozmícháme , odstavíme z plotny a necháme vychládnout.
Pokud se vám stane že karamel po přidání smetany ztuhne přilili jste moc rychle. Ale nebojte! Nechejte chvilku provařit , karamel se rozpustí a vše se krásně spojí.
V míse smícháme máslo a sůl. Přidáme vychlazený karamel a vše společně důkladně vyšleháme
Krém z bílé čokolády a kávy
Krém , který vznikl naprosto náhodou a teď je u nás už stálicí
- 100 g kvalitní bílé čokolády
- 100 ml smetany ke šlehání
- 25 ml silného espressa
- 70 g změklého másla
Čokoládu nalámeme do mísy . Uvaříme silné espresso a nalijeme na čokoládu .
Smetanu přivedeme k varu a přidáme do mísy.
Vše důkladně promícháme.
Necháme vychladnout a poté vyšleháme společně s máslem