Mexické burrito s fazolemi a mletým masem
Mexická kuchyně se u nás doma moc často nepřipravuje. Nebo spíš nepřipravovala. Všechno se změnilo když jsem si domluvila spolupráci se značkou mexických surovin Santa Maria. Tortilly, omáčky, koření. A tak jsem se pustila do vaření a objevování mexické kuchyně.
Jídlo číslo jedna je burrito. Jde o tortillu, do které je zarolovaná masová náplň se zeleninou, sýrem a rýží.
Potřebujeme
- 500 g mletého masa (směs hovězího a vepřového)
- 1 cibule
- 1 červená paprika
- 250 g cherry rajčat
- 250 g sterilovaných červených fazolí
- 400 g sterilované kukuřice
- 2 hrnky vařené rýže
- 250 g goudy
- 3 stroužky česneku
- zelená petrželová nať
- slunečnicový olej
- sůl
- pepř
- 1 balení koření Santa Maria Burrito
- 1 balení Santa Maria Tortilla
- 1 sklenice Santa Maria Taco Sauce
Ve velké pánvi zahřejte slunečnicový olej. Osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte mleté maso. Ochuťte solí a pepřem. Dobře promíchejte. Opékejte na plotně tak dlouho, dokud růžové maso nezhnědne.
Přidejte okapanou kukuřici a fazole z plechovky. Papriku nakrájejte na malé kousky, cherry rajčata překrojte na poloviny. Všechno vsypejte do pánve k masu.
Promíchejte a přidejte koření Santa Maria Burrito. Ochuťte také prolisovaným česnekem.
Nakonec vmíchejte Santa Maria Taco sauce a uvařenou rýži.
Velice dobře promíchejte a společně prohřívejte asi pět minut.
Santa Maria Tortilla placky si nahřejte podle návodu na obalu. Do středu tortilly dejte masovou náplň a posypejte nasekanou petrželkou a nastrouhanou goudou.
Kousek tortilly zahněte směrem k náplni a celou tortillu pevně zamotejte.
Ihned podávejte.
Dobrou chuť přeje Elly.