fbpx
Dezerty,  Jaro,  Párty,  Podzim

Mrkvové muffiny s pomerančovou vůní

Včera mě po telefonu navnadila švagrová Iveta, že pekla mrkvové muffiny a jak byly krásně šťavnaté a voňavé….

IMG_6107

Ale jaksi mi na ně zapomněla poslat recept. Tak jsem si dnes stoupla do kuchyně a pracovala  systémem jak pejsek a kočička pekli dort. Výsledkem jsou nádherně nadýchané a voňavé bochánky s křupáním nahoře.

Potřebujeme

  • 300 g jemně nastrouhané mrkve
  • Kůra a šťáva z jednoho menšího pomeranče
  • 120 ml slunečnicového oleje
  • 2 vejce
  • 150g cukru krupice
  • 185 g hladké mouky
  • Špetka skořice
  • ½ prášku do pečiva 

IMG_6098

Smícháme spolu všechny „mokré“ ingredience – vejce, olej, pomerančovou šťávu a kůru.

Mrkev oloupeme a nastrouháme

Smícháme spolu všechny „suché“ ingredience : cukr, mouku, prášek do pečiva, skořici

Tekutou směs a mrkev přidáme do suché směsi a důkladně promícháme.

Do plechu na muffiny připravíme košíčky , které plníme do ¾.

Z hrsti cukru, mouky a kousku másla umačkáme rukou drobenku, přidáme nasekané mandle , ale můžou být určitě i vlašské ořechy…

Na každý muffin dáme trošku drobenky a dáme péci do trouby vyhřáté na 200°C asi 20 minut.

Propečení otestujeme špejlí.