Nadívané křepelky
Koupila jsem tři roztomile maličké křepelky. Křehká sousta jemného drůbežího masa zachutnaly i dětem.
Jeden dospělý – jedna křepelka. Děti se podělily o jednu společně a kňouraly jak mají plná bříška. No. Budeme jim to věřit. Do křepelek jsme vymysleli výbornou a jednoduchou nádivku a jejich pečení netrvalo vůbec dlouho. Byly vynikající!
Potřebujeme
- 4 křepelky
- 2 fenykly
- 1 velkou mrkev
- 1 pórek
- 1 česnek překrojený podélně, neloupaný
- 1 cibule
- 200 ml červeného vína
- sůl a pepř
Na nádivku:
- 2 vejce
- 2 rohlíky
- sůl a pepř
- tymián
- muškátový oříšek
- hrst nasekaných vlašských ořechů
Postup
Nejprve si připravíme nádivku do křepelek. Rohlíky nakrájíme na maličké kostičky, které necháme trochu oschnout. Rozšleháme vejce a rohlíky do nich vmícháme. Dochutíme kořením, solí a pepřem. Nakonec přidáme nasekané ořechy.
Nádivku nacpeme do křepelek a svážeme jim nohy. Křepelky osolíme a můžeme lehce opepřit.
Křepeličky naskládáme do pekáče, do kterého jsme nalili víno a nakrájeli očištěnou zeleninu.
Dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Při pečení poléváme výpekem. Po čtvrt hodině ztlumíme teplotu na 180 °C. Pečeme přikryté, dokud se maso neodděluje od stehenní kosti. Potom pekáč odkryjeme, můžeme přidat teplotu, znovu maso přelijeme a necháme vypéct kůrčičku pěkně dokřupava.
Podávali jsme s dětmi oblíbenou tarhoňou.
Dobrou chuť přeje Elly.