fbpx
Dezerty,  Léto,  Recepty,  Sezóna,  Testování

Nepečený jahodový pudingový dort s čokoládovou polevou

Jahodová sezóna je u nás doma vždycky netrpělivě očekávána. Těším se, až navařím novou dávku marmelád (u nás se prakticky jiná než jahodová nejí). Taky udělám několik nepečených dortů, bublaniny a jahodové knedlíky.

Naposledy jsem vytvořila tenhle nepečený dort pro značku Fiskars. Věděli jste, že Fiskars nemá jen zahradní nářadí, ale taky skvělé pomůcky do kuchyně a na tvoření? Já jsem tentokrát využila jejich stěrku, nože a taky skvělé hrnce. Ty mám na testování už pár měsíců a můžu vám říct, že jsou fakt super.

  • 350 ml polotučného mléka
  • 1 vanilkový puding
  • 30 g másla
  • 100 g cukru
  • 250 g polotučného tvarohu
  • dětské piškoty
  • čerstvé jahody

na polevu

  • 100 g čokolády s vysokým obsahem kakaa
  • 150 ml smetany ke šlehání

Do hrnce nalijte mléko. V mléce rozmíchejte metličkou vanilkový puding a cukr. Dejte pomalu zahřívat na plotnu, na střední teplotu. Přidejte kousek másla a za stálého míchání vařte tak dlouho, dokud puding neztuhne.

Z hrnce přendejte puding do misky a za občasného míchání nechejte úplně vychladnout. Po vychladnutí do něj po trochách zamíchejte tvaroh. Máte hotový krém.

Připravte si rozevírací dortovou formu o průměru přibližně 20 cm. Dno vyskládejte piškoty, na ně dejte vrstvu krému. Potom jahody, opět krém, a tak střídejte, dokud máte krém.

V hrnci přiveďte k varu smetanu. Vypněte. Nasekejte čokoládu a vsypejte ji do horké smetany. Nechejte pět minut stát a potom vymíchejte na hladký krém. Ten nechejte lehce prochladnout a polijte připravený dort.

Nechejte úplně vychladnout a poté v lednici odpočinout 24 hodin.

Článek vznikl ve spolupráci se značkou