Netradiční štědrovečerní menu: Svěží bramborový salát
V minulém článku jsem vás nalákala na zajímavou obměnu ryby na štědrovečerním stole. Dnes vám k ní nabídnu ještě jeden super salát. Jeho základní surovinou jsou, jako u klasického salátu, brambory a zelenina. Jen tu kořenovou, která se používá do salátů nejčastěji, jsem nahradila mou oblíbenou mraženou zeleninou Nowaco.
Ve směsi s názvem „přílohová“ najdete žlutou papriku, mrkev, hrachové lusky, brokolici a červenou cibuli. Na salát úplně úžasné složení. Já jsem celý salát doladila odlehčeným dresinkem a celá rodina byla nadšená!
Potřebujete
- 600 g brambor
- 1 balení přílohové zeleniny Nowaco (350 g)
- 50 g másla
- 2 šalotky
- sůl
- černý pepř
- 250 g bílého jogurtu Valašské Meziříčí
- 6 lžic medové hořčice Avokádo
Brambory oloupejte, nakrájejte a dejte je vařit do osolené vody.
Připravte si velkou hlubokou pánev, já pro tyhle případy používám svůj oblíbený wok. V pánvi rozehřejte máslo a na něm osmahněte šalotku, nakrájenou klidně na větší kousky. Opékejte ji dokud nezesklovatí. Poté přidejte rozmraženou zeleninu.
Ochuťte solí a pepřem. Opékejte chvíli, ať si zelenina zachová svou barvu a zůstane křupavá.
Zeleninu na másle promíchejte s uvařenými brambory. Nechejte chviličku vychladnout, ale ať směs zůstane vlažná. Tento salát je totiž nejlepší vlažný, ne úplně studený, ne horký.
Smíchejte hořčici s jogurtem a přimíchejte do salátu.
Ihned podávejte s vánoční štikou v mandlovém těstíčku.
Krásné Vánoce přeje Elly.