Nevšední zážitek pro milovníky dobrého jídla. Oběd v oblacích.
Milujete dobré jídlo a zajímavé zážitky? Pak vyzkoušejte Dinner in the Sky. Tak trochu adrenalinový zážitek, který se pořádá ve 40 zemích světa a právě teď dorazil do Prahy. Během zářijových víkendů probíhá v pražských Riegrových sadech a stále jsou k mání volná místa. Můžete tak vyrazit s partnerem, kamarádkou nebo tento zážitek věnovat někomu jako dárek.
Já jsem obědem na plošině, která vystoupá až do výšky 50 metrů, překvapila pana Božského. Má v září narozeniny a bylo mi jasné, že Dinner in the Sky fakt zapůsobí. A měla jsem pravdu:
Oběd v oblacích byl obrovské překvapení a úžasný zážitek, skvělý dárek. Doporučuji pro všechny, co mají rádi dobré jídlo a nevšední zážitky. Něco, co v klasické restauraci nezažijete, i když v ní vaří úplně skvěle.
Termíny, které jsou volné, najdete na webu Dinner in the Sky. Můžete si vybrat čtvrtek, pátek, sobotu nebo neděli a to v různých časech od 11.40 až do 20.30. Co bych opravdu chtěla zažít, je večeře v oblacích při západu slunce. To musí být nádhera!
Ke stolu na plošině se vejde 22 lidí. Na zemi vás bezpečně a pevně připoutá vyškolený personál. Sedačky, na kterých sedíte, můžete páčkou přiblížit ke stolu a pohodlně se najíst. Můžete se také točit do stran. No, možná i zády ke stolu, ale to jsem fakt nezkoušela. Zapomněla jsem se totiž přiznat, že výšky nesnáším, na rozhledny raději nelezu a když, tak se křečovitě držím a nedívám dolů 🙂 Že nejsem ten správný člověk pro Dinner in the Sky. Zapomeňte! Přísahám, že kromě toho, že jsem neměla dobrý pocit z toho, když jsem se na sedačce točila do stran, tak jsem nepocítila ani trochu paniky, ani špetku závratě a jen jsem si užívala ten krásný rozhled. Jak je to možné, to se mě neptejte. Asi zvítězila láska k jídlu 🙂
Ani nahoře nemusíte mít strach. Kdyby se vám udělalo nedobře nebo nastal jakýkoliv problém, nahoře je bezpečnostní technik, proškolený na všechny situace a s mnohaletou zkušeností. Kromě něj se o nás starali dva šéfkuchaři a slečna servírka.
Autorem menu je šéfkuchař Manel Lino, který pochází z Lisabonu. Ten v Praze hostuje v podniku Gallery 44. Odtud pochází také velký sympaťák, šéfkuchař René Vokurka a společně s Manelem pro nás připravovali celé menu.
Tady se dostáváme k tomu hlavnímu u Dinner in the Sky. Nebo je hlavní ta výška? Těžko říct… My jsme se na jídlo těšili moc. Posuďte sami, tady je menu…
Marinované tygří krevety s tomatovým dashi, dušený pórek, zelené olivy. Luxus!!! Zaujala mě hlavně kreveta, která byla pouze marinovaná v cukru a soli a poté opálená. Takže téměř syrová. A skvělá!