Nové brambory s hráškem ze zahrady a grilovaná vepřová panenka
Náš gril Campingaz je už pár let v provozu od jara do podzimu. Lepší jsem si nemohla vybrat. Mám na něj několik pánví a dokonce taky kámen na pizzu, trn na kuře a otáčecí jehlu. Fakt bomba. Díky pánvi se na něm dají dělat fakt skvělá jídla.
Takže jsem nabrousila nože od Fiskars a pustila se do práce. Koupila jsem krásnou vepřovou panenku a tak rozhodování o grilovaném obědu bylo jasné.
Potřebujete
- 800 g vepřové panenky
- oblíbené grilovací koření
- olivový olej
- 1 kg nových brambor
- 250 g čerstvého hrášku
- 1 česneková hlava
- 3 cibule – ideálně červené
- sůl a pepř
Nové brambory omyjte a osušte. Nakrájejte ostrým nožem na plátky. Vsypejte do pánve, na kterou jste předem dali olivový olej. K bramborám přidejte nakrájenou cibuli a celou česnekovou hlavu, překrojenou napůl.
Panenku nakrájejte na silnější špalíčky. V misce smíchejte olivový olej s grilovacím kořením. Můžou to být i bylinky a sůl. Záleží na vaší chuti. V této směsi namarinujte maso. Část oleje s kořením přidejte do pánve s bramborami.
Pánev dej na gril. Opékejte a až budou brambory téměř měkké, přidejte hrášek. Ještě chvilku opékejte, dokud brambory úplně nezměknou. Mezitím si hoďte na gril i marinovanou panenku. Hotové kousky masa přidejte do pánve a ihned podávejte.
Článek vznikl ve spolupráci se značkou