Pappardelle s chřestem, šunkou, bílým vínem a sýrem Gran Moravia.
Chřestových receptů není nikdy dost. A já každý rok v sezoně chřestu zjistím, že já jich teda na blogu zdaleka dost nemám. I když mám teď práce, že nevím kam dřív skočit, tak jsem pro vás jeden sepsala. Opět se v něm snoubí moje nejoblíbenější značka, suroviny a moje milovaná Itálie.
Na konci receptu najdete nákupní seznam, moje tipy, z čeho přesně jsem tuhle dobrotu uvařila.
Prvotním impulzem pro tuhle dobrotu bylo, že mi ve stejnou dobu dorazily domů krabice s vínem Vinselekt Michlovský a bedna plná Českého chřestu. Spojení chřestu a vína je ideální a úžasné. Nápad na rychlé jídlo v našem oblíbeném stylu vznikl během chvilky. Jak to máte vy? Jste milovníci chřestu? Nebo vám nic neříká?
- 400 g těstovin – ideální jsou pappardelle
- 400 g zeleného chřestu
- 100 g kvalitní šunky
- 150 ml bílého vína – Ryzlink Rýnský Vinselekt Michlovský
- 2 šalotky
- 1 lžíce olivového oleje Night od Nobleza del Sur
- 1 vrchovatá lžíce másla
- 80 g sýra Gran Moravia
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
Dejte vařit těstoviny, do dostatečného množství osolené vody.
Ve velké pánvičce rozehřejte olivový olej a dejte na něj opékat nadrobno nakrájenou šalotku. Přidejte na kousky nakrájený chřest. Společně opékejte přibližně pět minut. Přisypejte nakrájenou šunku a ihned zalijte bílým vínem.
Zvyšte teplotu a nechejte víno z pokrmu vyvařit. Ochuťte solí a pepřem. Vmíchejte máslo a uvařené těstoviny. Nechejte si stranou hrnek vody z vaření těstovin a podle potřeby přidejte do jídla v pánvičce. Vznikne tím příjemná omáčka.
Posypejte nastrouhaným sýrem. Vznikne příjemná omáčka.
Ihned podávejte.
Nákupní seznam
Čerstvé těstoviny, sýr Gran Moravia, máslo i šunku prosciutto cotto nakupuji v prodejnách La Formaggeria Gran Moravia.
Olivové oleje, ty nejlepší, z rodinných farem, s láskou vyráběný prodává olivová královna na eshopu Olivum.cz. S kódem olivova-elly nakoupíte se slevou 10%.
Víno jsem do vaření i k podávání použila Ryzlink rýnský od Vinselekt Michlovský.
Českých chřest pochází z farmy v Hostíně a je vyhlášený.
Pepř je samozřejmě Pepper Field.