PE-PO Grillzona – Grilovaná kuřecí srdíčka se žampiony
Při dalším receptu, který jsem připravovala pro PE-PO Grillzonu, jsem měla jasno. Chci grilovat kuřecí srdíčka. A nějak fakt exoticky. Děti se na srdíčka příliš netvářily, ale manžel byl nadšený. Kuřecí srdíčka totiž miluje (a já taky). Recept je jednoduchý a velice rychlý.
Potřebujeme
- 500 g čerstvých kuřecích srdíček
- 500 g co nejmenších žampionů
- 4 lžíce sojové omáčky
- 1 a 1/2 lžíce najemno nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 1 a 1/2 lžíce limetové šťávy
- 2 lžíce ústřicové omáčky
- podle chuti chilli omáčky sriracha
- 4 lžíce oleje
- 2 lžičky třtinového cukru
- čerstvý koriandr
K podávání
- čerstvý koriandr
- mango ve sladké šťávě
Všechna kuřecí srdíčka omyjte a odkrojte přebytečný tuk. Žampiony očistěte, kdo chce může i oloupat. Připravte si bambusové jehly na špízy, které předem asi na hodinu namočte ve vodě, aby se na grilu nepřipalovaly.
Kuřecí srdce napichujte na bambusové jehly, střídavě s žampiony. Některé špízy můžete udělat jen se srdíčky.
Zázvor zbavte slupky a nastrouhejte najemno. Přidejte k němu ústřicovou a sojovou omáčku, limetovou šťávu, olej, cukr a trochu chilli omáčky sriracha. Můžete přidat také chilli papričku, pokud jste milovníci pikantních chutí. Nakonec přidejte nasekaný koriandr.
Marinujte v lednici přes noc.
Na druhý den grilujte na rozpáleném grilu. Hotové špízy zasypejte nasekaným čerstvým koriandrem.
Podávejte s mangem ve sladké šťávě. Chutě grilovací marinády a manga se výborně doplňují.
Krásné grilování přeje Elly a Grillzóna PE-PO.