Perfektní hrstková čočková polévka
Jeden šup šup recept pro všední dny. Polévka. Jste také polévkoví? Nebo by pro vás polévky nemusely vůbec existovat? U nás doma je to jak kdy. Někdy se děti dožadují polévek několikrát do týdne, jindy ji celý týden neudělám. Ale nejrůznější husté a syté polévky máme rádi třeba k večeři.
Třeba takové luštěniny. Jsou zdravé a chutné. Polévky s nimi zasytí a při vaření se můžete vcelku vyřádit s různými kombinacemi. Výborným doplňkem do takového polévky je kořenová zelenina, ale i uzené maso nebo anglická slanina.
Potřebujeme
- hnědá čočka Menu Gold
- červená čočka Menu Gold
- střední kroupy
- 3 cibule
- kousek másla
- 500 ml kuřecího vývaru
- sůl a pepř
Hnědou čočku si namočte den předem do studené vody. Na druhý den vodu slijte a čočku properte.
V hrnci si rozpustíte máslo, na kterém zesklovatíte cibuli. Jednu ze tří cibulí pokrájejte na hrubější kostičky, zbylé dvě co nejjemněji vám to půjde. Na krásně osmahnutou cibulku vsypejte namočenou čočku, přidejte suchou červenou čočku a kroupy.
Promíchejte a zalijte vývarem.
Záměrně neuvádím množství čoček, ani krup. Je to polévka hrstková, takže přidávejte po hrstech, kolik čeho chcete. My máme tyto polévky raději husté, ale někdo dává přednost řidším, takže dá luštěnin méně.
Vařte do změknutí všech surovin, což je asi 15 až 20 minut. Podle potřeby dolévejte vodou nebo dalším vývarem. Ochuťte solí a pepřem.
Dobrou chuť přeje Elly.