Perfektní meruňkové knedlíky z tvarohového těsta
S jakým ovocem máte sladké knedlíky nejraději vy?
Potřebujete
- 500 g pšeničné polohrubé mouky Pernerka
- 1 vejce
- 250 g polotučného nebo tučného tvarohu Madeta
- 250 ml polotučného mléka
- špetka soli
- 50 g změklého másla
- ovoce podle chuti a sezony
Z připravených surovin si umíchejte hladké těsto, které nebude lepit.
Podle potřeby (v případě, že lepí), přidejte ještě trochu mouky.
Připravte si ovoce. Jahody mohou být vcelku, borůvek na jeden knedlík více. Ovoce s peckou vypeckujte.
Oddělujte kousky těsta, které v dlani vytvarujete na placku.
Doprostřed položte ovoce, knedlík „zavřete“, pořádně spojte a uválejte do pěkného kulatého tvaru.
Takto připravte celou hromadu knedlíků. Z uvedeného množství surovin bude asi dvacet knedlíků, podle velikosti ovoce, které použijete.
Vařte ve velkém hrnci, v mírně osolené vodě, 5 – 8 minut (podle velikosti).
Hotové knedlíky nechejte okapat a podávejte s tím, co máte rádi:
- s mákem, cukrem a máslem
- dokřupava opečenou strouhankou, máslem a cukrem
- strouhaným tvarohem, máslem a cukrem
- strouhaným perníkem a máslem
- jen s cukrem a máslem
- …
Dobrou chuť přeje Elly.