Pomalu pečený bůček s batáty a chutí česneku
Když pěkně prorostlý vepřový bůček dáte péct pomalu a můžete se těšit třeba na královský nedělní oběd.
Na dnešní recept nepotřebujete velké množství surovin a přesto připravíte dokonalé jídlo. Pomalé pečení dodá bůčku výbornou chuť a šťavnatost. Maso se bude úplně rozpadat. Co k němu? Pečené batáty!
Potřebujete
- 1 kg vepřového bůčku bez kosti
- sůl
- pepř
- trocha mletého nebo drceného kmínu Avokádo
- 8 stroužků česneku
jako příloha
- 4 velké batáty
- sůl
- pepř
Vepřový bůček nakrájejte na 6 plátků. Každý plátek z obou stran ochuťte solí, pepřem, kmínem a prolisovaným česnekem.
Do pekáče dejte batáty, rozkrojené na poloviny. Ochuťte je solí a pepřem. Plátky bůčku naskládejte do pekáče na batáty, přiklopte víkem a vložte do trouby předehřáté na 150 °C.
Pečte přibližně čtyři hodiny. Maso občas zkontrolujte, jestli už není hotové. Protože délka pečení závisí také na kvalitě masa, které jste zvolili.
Dvacet minut před koncem pečení odkryjte víko a zvyšte teplotu na 190 °C a dopečte maso dokřupava.
Podávejte posypané zelenou petrželovou natí.