fbpx
Hlavní jídla,  Recepty

Pomalu pečený bůček s batáty a chutí česneku

Když pěkně prorostlý vepřový bůček dáte péct pomalu a můžete se těšit třeba na královský nedělní oběd.

Na dnešní recept nepotřebujete velké množství surovin a přesto připravíte dokonalé jídlo. Pomalé pečení dodá bůčku výbornou chuť a šťavnatost. Maso se bude úplně rozpadat. Co k němu? Pečené batáty!

Potřebujete

jako příloha

  • 4 velké batáty
  • sůl
  • pepř

Vepřový bůček nakrájejte na 6 plátků. Každý plátek z obou stran ochuťte solí, pepřem, kmínem a prolisovaným česnekem.

Do pekáče dejte batáty, rozkrojené na poloviny. Ochuťte je solí a pepřem. Plátky bůčku naskládejte do pekáče na batáty, přiklopte víkem a vložte do trouby předehřáté na 150 °C.

Pečte přibližně čtyři hodiny. Maso občas zkontrolujte, jestli už není hotové. Protože délka pečení závisí také na kvalitě masa, které jste zvolili.

Dvacet minut před koncem pečení odkryjte víko a zvyšte teplotu na 190 °C a dopečte maso dokřupava.

Podávejte posypané zelenou petrželovou natí.