Pomazánka z medvědího česneku
Je tady sezona medvědího česneku. Každý rok se na ni těším a naplno ji využívám. Jak za pár minut připravit chutnou pomazánku.
O víkendu se chystáme vyrazit do lesa a udělat první velkou sklizeň. Připravím si třeba tuhle úžasnou pomazánku, která byla vloni u nás doma hit.
Navíc si namixuji plné skleničky pesta, připravím bylinkové máslo a … No prostě dokud bude medvědí česnek v lese, tak vím přesně co budeme jíst :-)))
- 250 g Lučiny nebo žervé
- sůl a pepř na dochucení
- hrst vlašských ořechů
- hromádka medvědího česneku
- 1 červená cibule
- kousek másla
Medvědí česnek nakrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno a dozlatova osmahneme na másle. Necháme vychladnout. Vlašské ořechy nasekáme nadrobno a můžeme také opražit nasucho na pánvi. Všechny tyto suroviny smícháme s lučinou, můžeme však použít i obyčejný tvaroh. Dochutíme solí a pepřem. Vychladíme a podáváme s čerstvým pečivem.
Dobrou chuť přeje Elly.