Pstruh na másle s brambory upečenými v alobalu
Receptu jako je ten dnešní, se mi skoro nechce říkat recept. Je to jen takový nápad, rychlovka, chutné a zdravé jídlo pro všední den, kdy nemáte/nemáme moc čas vyvařovat. Jak už asi víte, vařím každý den. Místo školní jídelny 🙂 Stejně bych vařila pro sebe a manžela, tak přiberu i děti. A mám jistotu, že se nají dobře.
U dnešní rybky bych se nebála zkrátit si přípravu na minimum. Ráda kupuji hotové filety z čerstvého pstruha, které mívají v Lidlu. Vím, že jsou dobré a že díky ním mám jídlo na stole za minimální čas. Když naopak čas mám, ráda si koupím rybu celou a vlítnu na filetování. Výhodou je nižší cena a hlavně rybí kostřičky na vývar.
Výbornou alternativou k čerstvým rybám jsou mražené ryby Mylord Premium. Mražené ryby mám ráda v zásobě, když dostaneme chuť na rybu a nedostanu se do obchodu. A na téhle značce se mi líbí, že se ryby mrazí přímo na moři, bez přidané vody a chemických aditiv.
Navíc teď, jako matka v očekávání, bych měla jíst ryby častěji. Alespoň to píší na nutriklub.cz, kam jsem se aktivně zaregistrovala 🙂 Zároveň s objevem webovek nutriklub.cz jsem objevila další super web pro budoucí a novopečené maminky. Jmenuje se Milkie.cz a nabízí originální autorské těhotenské a kojící polštáře. Domluvili jsme se na spolupráci a už se velice těším na tvorbu receptů pro maminky a jejich miminka, právě pro tento web.
Zpátky k receptu…
Potřebujeme
- 4 filety pstruha lososovitého
- 8 středně velikých brambor
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- kus másla
- olivový olej
- česnek podle chuti
- svazek jarní cibulky
Brambory si omyjte, očistěte kartáčkem na zeleninu a rozkrojte na čtvrtky nebo osminky, podle velikosti.
V misce smíchejte olivový olej, sůl, česnek, případně trochu kmínu. Připravte si kusy alobalu. Tak velké, aby vám do každého vyšly dvě brambory. Potřete alobal směsí oleje s kořením a naskládejte na něj brambory. Ty také potřete kořeněným olejem. Důkladně zabalte.
Bramborové balíčky naskládejte na plech a dejte péct do trouby. Pečte na 170 °C, asi 30 minut. Doba pečení může být i delší, podle velikosti brambor.
Až jsou brambory měkké, začněte s přípravou pstruha. Bude to bleskovka.
Filety z obou stran osolte a ochuťte pepřem. Opečte na pánvi s máslem a lžící olivového oleje. Z každé strany postačí dvě, tři minutky. Aby ryba zůstala šťavnatá a nebyla vysušená.
Na talíři podávejte rybu s brambory, hustě posypané na kolečka nakrájenou jarní cibulkou. Pro chuť můžete jarní cibulku lehce opéct ve výpeku z ryb.
Dobrou chuť přeje Elly.