Quesadilla Santa Maria se čtyřmi druhy sýrů
Další z receptů, které připravuji pro značku mexických surovin Santa Maria. Tentokrát neskutečná dobrota, která vás nebude stát ani příliš času v kuchyni. Možná taková trochu fúze s italskou kuchyní, prostě quesadilla quattro formaggi 🙂
Potřebujete
- 1 balení tortill Santa Maria
- 100 g brie
- 100 g goudy
- 100 g čedaru
- 100 g sýra s modrou plísní
- 150 g mražené kukuřice
- 50 g másla
- sůl
- pepř
- 1 lžička kokosového tuku
Nejdříve si přichystejte máslovou kukuřici. V pánvi nebo menším hrnci si rozpusťte máslo. Vsypejte mraženou kukuřici. Ochuťte solí a pepřem. Na mírném ohni chvíli ohřívejte.
Připravte si velkou pánev. Zahřejte ji na střední teplotu a rozpusťte na ní lžičku kokosového tuku. Jen tak, aby byla lehce mastná. Před dalšími tortillami už další tuk dávat nemusíte, hlavně v případě, že používáte kvalitní teflonovou pánev. U mě v kuchyni pracuji s pánvemi Tefal, takže kvalita zaručena.
Na zahřátou pánev položte jednu tortillu. Posypejte je všemi nastrouhanými sýry a nakrájeným brie. Nahoru nasypejte čtvrtinu máslové kukuřice.
Přiklopte druhou tortillou a lehce přimáčkněte. Počkejte asi dvě minuty a zkontrolujte spodní stranu quesadilly. Když je lehce hnědá, můžete quesadillu otočit.
Obě dvě tortilly k sobě slepil sýr, ale i tak pracujte opatrně. Otočte na druhou stranu a ještě minutu až dvě opékejte.
Quesadillu sundejte z pánve, nechejte dvě minuty odpočinout a krájejte na výseče.
Ihned podávejte.
Náš tip: K podávání přidejte Santa Maria Cheddar cheese dip nebo Salsa dip