fbpx
Grilování,  Grilování,  Hlavní jídla,  Oslavy,  Recepty,  Sezóna,  Testování

Recepty z Avokádo grilovačky: Kuřecí prsa, zelný salát a rozmáčknuté brambory s dipem.

Mám pro vás ještě další recepty z našeho grilování v redakci magazínu Žena-in.cz. Jednoduché brambory na špejli měly opravdu velký úspěch a věřím, že spousta z vás je zařadí i na svůj grilovací seznam.

Salát je lepší připravit den předem, aby se rozležel

Zelný salát

  • 1 malá hlávka bílého zelí
  • 4 mrkve nebo 1 hrnek nasekaného čerstvého kopru
  • 3 jarní cibulky
  • 150 g bílého jogurtu
  • 2 ks Bylinkové zálivky Avokádo
  • olivový olej
  • sůl a pepř

Bílé zelí nasekejte najemno. Dejte do velké mísy a přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev nebo nasekaný kopr a najemno nakrájenou jarní cibulku. Přidejte jogurt. Ochuťte solí, pepřem a Bylinkovou zálivkou. Promíchejte, ochutnejte, a ještě podle potřeby dochuťte.

WIFI POSÍLÁNÍ

Kuřecí prsa v bylinkové marinádě s pita chlebem

Kuřecí prsa naložte do směsi Bylinkové marinády a oleje. Ugrilujte.

Pita chléb prokrojte a naplňte směsí čerstvého špenátu, nadrobno nakrájené papriky. Bílý jogurt ochuťte solí, pepřem a sušeným česnekem. Přidejte na zeleninu a nakonec i na kousky nakrájená kuřecí prsa.

A už jen pěkně zkompletovat
Brambory stačí předvařit ve slupce

Rozmačkané brambory na špejli

Uvařené brambory rozmáčkněte opatrně dlaní. Naložte do směsi oleje a koření. Napíchněte na špejli a ugrilujte. Podávejte jen tak, jako přílohu nebo s tvarohovým dipem.

A potom koření…

Tvarohový dip

Promíchejte tvaroh se solí a podávejte ke grilování.