fbpx
Dezerty,  Jedlé dárky,  Oslavy,  Párty,  Recepty

Red Velvet – zamilované mini dezerty

Red Velvet je klasický dort, který je krásný a velice chutný. Vyzkoušeli jsme recept ze skvělého časopisu GURMET.

DSC_3107

Dostala jsem za úkol vyrobit zamilované dezerty na zakázku. Pohrála jsem si s receptem na red velvet cake, který byl v časopisu Gurmet, a vyrobila dva druhy extra zaláskovaných pamlsků. Kolečka, které jsem vytvarovala formičkou na foodstyling a z odkrojených kusů těsta také skleničky.

Krém jsem zvolila jednoduchý, z mascarpone, a recept jsem si trochu přizpůsobila. Dopadl na jedničku a doufám, že si na něm pochutná mnoho zamilovaných párů.

DSC_3100

Potřebujeme

  • 250 g hladké mouky
  • 1/2 kostky másla (125 g)
  • 250 g cukru krupice
  • 2 vejce
  • 250 ml podmáslí
  • červená gelová barva
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli

krém

  • 500 g mascarpone
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • cukr podle chuti
  • vanilkový prášek

na ozdobu

  • maličká cukrová srdíčka, barevné sypání, oplatek, sušenka …cokoliv máme rádi

Postup

Nejdříve ze všeho si dáme vyšlehat cukr a máslo. Šleháme asi tři minuty a přidáme vejce. Šleháme tak dlouho dokud není směs krásně krémová.

Troubu si předehřejeme na 170 °C a připravíme si plech vyložený pečicím papírem. Rošt v troubě dáme doprostřed.

DSC_3095 (1)

Do vyšlehaného cukru, vajec a másla přidáme mouku, do které jsme vmíchali špetku soli a prášek do pečiva. V podmáslí rozšleháme potravinářské barvivo (podle druhu barvy, stačí asi tak 1 lžička) a tuto barevnou směs přidáváme také do mísy s těstem. Důkladně promícháme. Pokud za nás míchá robot, mícháme na nižší otáčky.

Těsto vylijeme na připravený plech a pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 – 30 minut.

Při pečení korpusu si připravíme krém. Do šlehače dáme mascarpone, smetanu ke šlehání, cukr a vanilkový prášek nebo extrakt. Vyšleháme do hladkého krému.

Z upečeného a úplně vychladnutého základu vykrajujeme kulatou nerezovou formou na foodstyling kolečka. Formu potom vyložíme průhlednou páskou na dezerty a do každé dáme jedno kolečko těsta. Na těsto navršíme trochu krému, potom můžeme dát ještě jedno kolečko z těsta a opět krém. Nahoře ozdobíme podle naší vlastní fantazie.

DSC_3104

Z odkrojených částí můžeme ještě vytvořit další dezerty do skleniček. Nadrobíme vrstvu na dno skleničky, potom krém, opět nadrobená vrstva, a opět krém.

Můžeme přidat trochu ovoce (ideálně červeného).