fbpx
Cestování,  NEVAŘÍME :-),  Testování

Romantická večeře v oblacích vás uchvátí a rozesměje

Už podruhé jsem letos dostala možnost vyletět do oblak s mužem mého srdce a vychutnat si tady romantickou večeři. Nebyla při svíčkách. Ty by vám tady rychle zfouknul vítr. Nebyla ani romanticky ve dvou. Bylo nás na ní přes dvacet.

Ale byl to zážitek, který se neopakuje tak často. Dinner in the sky můžete v pražských Riegrových sadech zažít i vy. Máte šanci ještě tento a příští víkend. Moje doporučení je jasné. Neváhejte a zablokujte si svá místa.

Letos nám na plošině ve výšce 50 metrů nad zemí připravili své menu dva z účastníků loňské soutěže Masterchef Česko, Lea Skálová a Mirek Polák. Nejen, že nám připravili skvělý kulinářských zážitek, ale po celou dobu nás taky výborně bavili, vtipkovali, tančili, zpívali. Kuchařská show, která prostě baví.

Lea byla od začátku soutěže můj favorit a můj Masterchef. Potvrdilo se to i v oblacích. Menu se jí povedlo sestavit dokonalé. Bavilo mě od začátku do konce, bylo výborně doplněné víny.

Odstartovali jsme předkrmem – Gazpacho z vodního melounu s pálenou limetovou krevetou s rýžovým chipsem a koriandrovým olejem. Řeknete si, cože??? Polívka z melounu? Kreveta? Koriandr?? To jde dohromady. Samozřejmě 🙂 Miluju tu chvíli, kdy si všechny komponenty promyšleného pokrmu naberete na lžíci a chutě se dokonale propojí. Nádhera, zážitek.

Po vyladěném předkrmu následovala polévka. Kulajda patří mezi oblíbené polévky nejen mé, ale i pana Božského. Dekonstrukce kulajdy s espumou ze smetanového velouté, picklovanými shimeji, hříbky na másle a pošírovaným křepelčím vejcem, zní jako něco děsně složitého.

Ve skutečnosti jde o lahodnou klasiku, se kterou si náš hvězdný tým pohrál a poskládal ji trochu jinak. Nadýchaný krém si u mě vysloužil rozhodně první místo z celého menu v oblacích.

Bílé víno se ve skleničkách změnilo na červené a na řadu přišel hlavní chod…

Když jsem v menu četla, že hlavní chod jsou kachní prsíčka, zajásala jsem. Miluju je, fakt moc. Je to moje oblíbené maso. A těšila jsem se, jak si pochutnám. Nebudu vás napínat. Ani tady Lea s Mirkem nezklamali.

Maso bylo šťavnaté a jemné, omáčka a rakytníkový gel ho doplňovaly naprosto perfektně. Takové to jídlo, u kterého chcete, aby nikdy neskončilo. Zaujala mě kroketa z kachního masa a její příběh, protože mi fakt dělá radost, když se s jídlem neplýtvá.

Tuhle kroketu připravili Lea s Mirkem z odřezků z kachních prsou, z konců, které už se nedají dát pěkně na plátky na talíř. Za mě parádní nápad!

Blížil se, bohužel, závěr naší večeře v oblacích. A s ním sladká tečka za celým menu. Jogurtový mousse se segmenty pomeranče, omáčkou z mučenky a likéru Grand Marnier s malinovým meringue.

Při něm si Lea a Mirek trochu zakouzlili a pustili na nás dým, kterým připravili ledový sorbet. Skvělý nápad a zase další show. Asi vás nepřekvapí, když napíšu, že dezert se nijak nevymykal nastavené laťce celého menu.

Maximálně doladěné a sladěné chutě všech komponentů na talíři a za mě prostě jasná jednička s hvězdičkou.

Po dobrém jídle si můžete v oblacích také kvalitně odpočinout 🙂 Teda, jestli se nebojíte.

Letošní menu

Kdo má tedy zájem o nevšední gastronomický zážitek na nevšedním místě, neváhejte a objednávejte zde. My moc děkujeme za pozvání a už teď jsme zvědaví na příští ročník.

rpt
rpt