Růžičková kapusta s červenou cibulí a bramborovými noky
Růžičková kapusta patří mezi jídla, která mi zprotivila školní jídelna. Tady kapustičky, rozkrojené na plovinu, plavaly v nenáviděné zeleninové polévce. Měly podivně šedozelenou barvu, byly rozvařené do měkka a chuť byla…no spíš nebyla…žádná.
A pak se k nám přistěhoval pan Božský a řekl, že miluje růžičkovou kapustu. Pěkně křupavou. Cože? Růžičková kapusta přeci nekřupe. Je rozvařená a nijaká. Jenže to už jsem byla bohyně, že jo a tak jsem si začala gůglit dobré recepty na růžičkovou kapustu. Mezi naše oblíbené patří kapustičky zapečené s ořechy. Recept najdete tady a někdy ho přefotím. Protože jsem jej fotila už fakt dávno a fotka tomu dost odpovídá.
Dnešní recept si zařaďte do složky „recepty na všední den, nemám čas stát u plotny“. Je rychlý, chutný, zdravý…
Potřebujete
- 500 g růžičkové kapusty
- 2 červené cibule
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 250 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce medové hořčice Avokádo
- sůl a pepř
- 500 g hotových bramborových noků (vůbec se jich nebojím a používám je často, kupuji v Lidlu)
- můžete doplnit o pečené maso, které vám zbylo z předchozího oběda
Cibuli oloupejte, rozkrojte napůl a nakrájejte na půlkolečka.
Kapustičky očistěte. Odstraňte nehezké listy a odkrojte tvrdý stonek. Každou kapustičku překrojte napůl.
Připravte si velkou pánev, ve které rozehřejte 2 lžíce oleje. Na rozehřátý olej dejte cibuli a hned také kapustičky. Společně opékejte, zhruba pět minut. Přidejte hotové noky. A opékejte dalších pět minut.
Zalijte smetanou a ochuťte solí, pepřem a medovou hořčicí. Promíchejte a prohřejte tři až čtyři minuty.
Kdo chce, může do směsi přidat i pečené nebo vařené maso, které vám zbylo od předchozího oběda.
Dobrou chuť přeje Elly.
Můj tip
Díky natáčení receptů pro koření Avokádo jsem objevila skvost, který od té doby nesmí chybět v mé lednici. Je to medová hořčice. Má užasnou chuť. Miluju ji jak k párku, tak na pečené maso a už se fakt těším, až ji budu podávat při grilovačkách na našem novém grilu.