fbpx
Předkrmy,  Recepty,  Testování

Rychlý sendvič: Koriandrový naan s tuňákem

DSC_2209

Chybí vám občas inspirace na svačiny nebo lehké večeře?

Při každodenní rutině občas docházejí nápady a tak vám přinášíme tip na méně tradiční sendvič. Zajímavý je hlavně proto, že jsme při jeho přípravě použili chuťově výrazné koriandrové chlebové placky naan.

Tradiční a jednoduché jídlo můžete ozvláštnit třeba použitím nezvyklého pečiva. Místo obyčejného toastového chleba nebo bagety vyzkoušejte třeba tortillu nebo chlebové placky naan. Ty seženete buď bez jakékoliv příchuti nebo se vám třeba povede narazit na skvost, který jsem tentokrát použila já. Kamarád dovezl naan s koriandrem a česnekem. Dali jsme si ho ohřát na gril a jedli k mořským plodům.

Několik zbylých kousků jsem pak využila na druhý den na svačinu.

Přesný počet či velikost balení naan placek vám nenapíšu. Záleží jaké seženete. Jsou k dostání v různých velikostech a baleních. My jsme měli balení z Makra, kde bylo 6 mini placek. Ideální balení pro dva až tři dospělé.

DSC_2212

Jakého tuňáka? Kterého máte rádi. Já jsem si oblíbila značku Calvo a do receptu jsem použila tuňáka s oreganem. Určitě se bude hodit i tuňák bez jakéhokoliv dochucení, ve vlastní šťávě nebo v oleji.

Suroviny

  • chlebové placky naan s koriandrem a česnekem
  • několik plátků goudy
  • tuňák v plechovce 
  • jarní cibulka – celá, včetně zelených částí

Postup

Chlebové placky dejte ohřát do trouby nebo na gril (klidně kontaktní). Ohřívejte jen krátce, aby nebyly moc křupavé. Špatně by se pak prokrajovaly.

Ohřáté placky překrojte podélně napůl, ale nedokrajujte do konce. Máte-li kvaltní konzervu s tuňákem, můžete trochou oleje, ve kterém byl tuňák v plechovce, pokapat vnitřek placky.

Do placky vložte plátek goudy, kousky tuňáka a cibulku nakrájenou na jemná kolečka.

Můžete ihned jíst nebo zabalit jako svačinku dětem do školy.

DSC_2211