Sépiové těstoviny s vepřovou panenkou, artyčoky a dalšími dobrotami
Vždycky když mám možnost vybrat si dobroty z eshopu edelikatesy.cz, tak sáhnu po sépiových špagetách, olivách, dobrém sýru a skvělém vínu. A jsem si vždycky jistá, že nám bude chutnat.
Vybrané lahůdky používáme na naše oblíbená večerní prkénka, ale také na velice rychlé a chutné obědy. Třeba jako je ten dnešní…
▪️ 1 balení sépiových těstovin Tonnarelli al nero di seppia
▪️ 200 g sous vide vepřové panenky (tu koupíte hotovou v Krásnu)
▪️ 1 cibule
▪️ 2 stroužky česneku
▪️ 200 g konzervovaných černých artyčok El Navarrico
▪️ 100 g grilovaných červených paprik Navarrico Piquillos chituna
▪️ 100 g černých oliv bez pecky, Cuquillo, Aceitunas Losada
▪️ sůl a pepř
▪️ sýr Manchego Semicurádo na posypání
▪️ olivový olej
Dejte si vařit těstoviny do osolené vody. Mezitím ve velké pánvičce zahřejte olivový olej a dejte na něj opékat najemno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Až začne obojí zlátnout, přidejte nakrájené plátky sous vide panenku. A také zbylé suroviny – artyčoky (ty jsou úplně boží!!!), olivy a grilované červené papričky.
Promíchejte, opékejte, dokud nebude maso teplé. Sceďte těstoviny a šupněte je do pánve k masu a dalším surovinám. Ochuťte solí a pepřem. Než těstoviny scedíte, nezapomeňte si nechat jeden hrnek vody, ve které se vařily. Ten potom postupně nalijte do pánve s jídlem. Prudkým varem ideální omáčku.
Přendejte jídlo na talíř a posypejte nahrubo nastrouhaným sýrem.
A pak, že vaření je věda!
Skvělé jídlo z těch nejlepších surovin…
Větší část surovin nakoupíte v eshopu edelikatesy.cz