Šeříkové pusinky s citronovým krémem a čerstvým ovocem
Potřebujete
- 4 bílky
- 1 a 1/2 hrnku cukru krupice
- 1 hrnek šeříkový květů (žádné zelené části, pouze květy!!!)
na podávání
- 250 g zakysané smetany
- 3 lžíce lemon curd (citronový krém)
- kůra z 1 citronu
- borůvky, maliny, jahody
- šeříkové květy
- najemno nastrouhaná čokoláda (asi 1 lžíce)
Utrhněte květenství ze šeříku a oberte z něj pouze lístky. Je jedno, jakou zvolíte barvu. Nesmíte utrhnout žádné zelené části. Natrhejte hrnek květů.
Květy dejte do výkonného mixéru, spolu s cukrem a rozmixujte na hladkou směs.
Bílky dejte šlehat do robota nebo šlehejte ručním šlehačem. Ušlehejte do pevné pěny. Postupně, po lžících, zašlehávejte šeříkový cukr.
Společně ještě chvíli prošlehejte.
Sníh dejte do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou (já používám tenhle od Tescoma) a na plech vyložený pečícím papírem nebo pečící folií nastříkejte jednotlivé pusinky.
Pečte v troubě vyhřáté na 120 °C, hodinu.
Mezitím, co se pusinky pečou, připravte citronový krém. Lemon curd je něco jako citronový krém, konzistencí podobná marmeládě. Dnes koupíte ve většině marketů. Smíchejte lemon curd se zakysanou smetanou.
Hotové, vychlazené pusinky, přelijte citronovým krémem. Ozdobte ovocem, květy šeříku, nastrouhanou citronovou kůrou, jemně nastrouhanou čokoládou a klidně ještě kouskem rozdrobené pusinky. Vypadá to moc hezky.
Dobrou chuť přeje Elly.