Skvělá šlehačková bábovka
Bábovku podle tohoto receptu peču už několik let.
Je naprosto univerzální, takže můžete do těsta přidat třeba sekané oříšky, strouhanou čokoládu, kokos…nebo klasicky polovinu těsta obarvit kakaem a udělat ze žluťoučké bábovky krásně mramorovanou…prostě iniciativě se meze nekladou.
Potřebujeme
- 4 vejce
- 250 ml smetany ke šlehání
- 180 g cukru moučka
- 2 vanilkové cukry
- 250 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
Postup
Vejce, smetanu a cukrem a vanilkovými cukry spolu ušleháme. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a znovu prošleháme.
Těsto vylijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a dáme péct na 180°C asi 40 minut.
Dobrou chuť přeje Lenka.