fbpx
Pečivo,  Recepty

Skvělé domácí toastové chleby

DSC_2588

Je to jako s každým jiným pečivem. Domácí je prostě nejlepší. Stejné nekoupíte!

Tyhle dva krasavce jsem upekla na velký nedělní brunch s kamarády. A brunchovali jsme pěkně. Od rána až do poledne 🙂

První z receptů, do kterého jsem se pustila, je maličko složitější a zabere trochu více času. Složitější však pouze v delší přípravě a v tom, že vám těsto kyne v míse a vy s ním občas musíte něco udělat.

Na rozdíl od druhého receptu, ve kterém suroviny pouze nasypete do pekárny a dále se nestaráte.

Chuťově jsme byli spokojení s oběma toastovými chleby. Ten z domácí pekárny se mi zdál nadýchanější, ale bohužel byl docela „ušatý“. V pekárně krásně vykynul, ale při pečení se jeho střed lehce propadl. Což se mi děje jen a jen v domácí pekárně. V troubě nikdy, s žádným pečivem.

První recept vám se nebudu otrocky kopírovat, pošlu vás pro poučení k pana Cuketkovi, který si s receptem pohrál, vyzkoušel a pustil do světa. Najdete ho TADY.

O druhý recept se s vámi ráda rozdělím. Je snadný, suroviny jsou velice lehce dostupné a troufám si říct, že je máte všichni doma.

Potřebujeme

  • 500 g hladké mouky
  • 300 ml vlažného mléka
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 1 a 1/2 lžičky soli
  • 2 lžičky sušeného droždí
  • 50 g cukru moučka

Postup

Do pekárny nasypeme mouku, droždí, cukr a sůl. Zapneme a pekárna hned začne promíchávat. Přilijeme vlažné mléko, smíchané s rozpuštěným máslem. Necháme pekárnu pracovat a ona nám umíchá krásné hladké těsto. Nejen umíchá. Těsto samozřejmě také vykyne a upeče se.

Zvolila jsem program střední velikost a světlá kůrka.

Až na již zmíněnou „ušatost“ byl toasťák opravdu povedený.

Jsem si jistá, že ať vyzkoušíte jeden nebo druhý recept, tak budete moc spokojení a kupovaný toastový chleba vám už nebude stačit. Navíc, v případě pekárny, je jeho příprava extra snadná a voňavý teplý chléb vás může čekat ráno, po probuzení, na snídani. Není to lákavá představa?