Skvělé pomazánky nejen na minichlebíčky
Dostalo se mi do rukou několik produktů značky BONECO, které jsem se rozhodla otestovat v praxi. Rozumějte v naší kuchyni a rodině. Když jsem si skleničky a tubičky prohlédla, tak jsem zjistila, že steakovou hořčici jsem už několikrát koupila. Nějak se moc po značkách nedívám, takže jsem ani nevnímala, že je BONECO. Máme ji rádi, hlavně když začne grilovací sezona.
A taky ji používáme do vajíčkové pomazánky. Chutná mi tam více než obyčejná hořčice. Má pikantnější chuť a baví mě hrubší zrníčky, která v ní najdete.
Pro velikonoční návštěvy jsem se rozhodla vyrobit pár minichlebíčku a začala jsem pomazánkami. Nebyl čas na nějaké velké vymýšlení a tak jsem si vzala na pomoc již zmiňovanou steakovou hořčici a také Majolku Salsa.
Líbilo se mi, že vznikly dvě barevně i chuťově odlišné pomazánky a nebylo potřeba ani moc času a ani příliš surovin. U obou pomazánek byl základ jeden kelímek Lučiny. Dál už se samozřejmě lišily.
Pomazánka žlutá – s vajíčkem a goudou
- 125 g Lučiny
- 6 křepelčích vajíček
- 50 g najemno nastrouhané goudy
- sůl a pepř podle chuti
- steaková hořčice BONECA
Uvařená vajíčky nastrouhejte najemno. Stejně jako goudu. Smíchejte s Lučinou a přidejte hořčici Boneco. Ještě můžete podle chuti osolit a opepřit. Mě to ale přijde zbytečné.
Pomazánka červená – s nivou
- 125 g Lučiny
- 60 g nivy
- sůl a pepř podle chuti
- Majolka SALSA BONECO
Nivu rozdrobte a vmíchejte do Lučiny. Přidejte majolku SALSA. Ještě můžete dochutit solí a pepřem. Ale stejně jako u předchozí pomazánky je to zbytečné. Hlavně, v tomto případě, je niva dostatečně slaná.
Nejvíce se však těším, až opravdu definitivně odejde zima a my si produkty od BONECO vychutnáme při grilovačce na terase.