Smažené kuře v těstíčku – voňavé a křupavé
Další výzva je za mnou. Jak jsem použila úžasné balzamikové krémy Kalamáta papadimitriou?
Původní plán k výzvě Kalamáta papadimitriou byl jasný. Grilovat až do zemdlení. Jenže počasí našemu grilování nepřeje. Tak jsme stihli vyzkoušet jen grilované kuřecí karbanátky s chilli balzamikovým krémem. A další testování už probíhalo v kuchyni. Díky použití balzamikového krému BBQ mělo i kuře z pánvičky lehce grilovanou příchuť. Trocha léta do studených jarních plískanic.
Balzamikové krémy Kalamáta papadimitriou jsou mojí milovanou přísadou do mnoha různých jídel. Měla jsem doma čtyři různé příchuti, které jsem díky výzvě letos doplnila o příchuť chilli a BBQ. Obě velice zajímavé. Krémy ráda přidávám do salátů a nejrůznějších marinád. Baví mě s nimi experimentovat a většinou mé hokus-pokus srandičky vyjdou.
Nedokážu se vlastně rozhodnou, který krém mám nejraději. Snad tmavý fíkový. Toho už máme doma druhou lahvičku. Oblíbený je i bílý s citrony a pomeranči. Ten mám ráda hlavně do salátů, ale také do marinád na kuřecí maso.
Ale zpět k dnešnímu receptu. Zatoužila jsem po chutném domácím smaženém kuřeti. Bylo snadné připravit si ho doma. Dochucení jsem nechala hlavně na balzamikovém krému BBQ. Díky němu dostalo těstíčko zajímavou kouřovou příchuť.
Potřebujeme
- 4 kuřecí stehna – můžete je nechat vcelku nebo vykostit
- 2 hrnky hladké mouky
- 2 hrnky kefírového mléka
- 1 lžička soli a 1 lžička pepře
- 2 lžičky hořčice v prášku
- 1 lžíce paprikového koření
- 4 lžíce balzamikového krému Kalamáta papadimitriou BBQ
- hrst čerstvého tymiánu
- 3 stroužky česneku
Postup
Připravte si kuřecí stehna. Můžete je vykostit. Tím výrazně zkrátíte čas smažení. Omyjte, osušte a lehce osolte.
V míse začněte míchat suroviny na těstíčko. Mouku, koření, trochu soli, čerstvý tymián, prolisovaný česnek.
Přidejte balzamikový krém BBQ.
Přisypejte hořčici v prášku.
Umíchejte husté těstíčko.
Kousky kuřete obalte v těstíčku. Pěkně ze všech stran.
Smažte v rozpáleném tuku. Můžete použít rostlinný olej, sádlo nebo ghí. Celé stehno, včetně kosti, smažte zpočátku prudčeji, potom ztlumte teplotu a smažte z každé strany alespoň 10 – 15 minut. Aby se stehno hodně dobře prosmažilo. S vykostěnými kousky nebudete mít tolik starostí, budou usmažené rychleji.
Podávejte s vařeným bramborem, domácími hranolkami, zeleninou nebo jinou oblíbenou přílohou. A s dobrou omáčkou.
Dobrou chuť přeje Elly.