Snadné palačinky z podmáslí
Palačinky – nejmilovanější dětské jídlo. Vlastně, nejen dětské…
Potřebujeme
- 500 ml podmáslí
- 2 vejce
- 250 g polohrubé mouky
- špetka soli
- 1 lžíce cukru
Občas bývají ty nejsnadnější recepty ty nejlepší. Když se zeptáte dětí, co by si dali na oběd nebo večeři, tak se opakují ty stejné výkřiky – palačinky, lívance, krupice, řízky, hranolky 🙂 Samozřejmě, co rodina, to jiné výkřiky. U nás je třeba nejpopulárnější manželova „mlíkačka“ – osolené horké mléko s krupicovými noky a několika kousky másla. Tu by mohly děti jíst každý den, kdybych to dovolila 🙂
Skoro stejně populární jsou u nás doma palačinky. Voňavé palačinky naskládáme na jeden talíř, doprostřed stolu mix z lednice a spíže, co dům dá a každý si zdobí tu svou na talíři. Někdo má kopec šlehačky a nutelu, já miluji kombinaci povidla a kysaná smetana. Naše Toninka zase skořicový med nebo arašídové máslo.
Recepty na základní palačinkové těsto mám své oblíbené, ale občas vyzkouším i novinku. Teď mi ale v lednici zbyla polovina podmáslí, po pečení red velvet cake, a tak jsem vyzkoušela recept na palačinky z podmáslí.
Jsou opravdu výborné, moc nám chutnaly a tak si je určitě zopakujeme…
Postup
Podmáslí vyšleháme metličkou s vejci, špetkou soli a cukrem. Pak postupně přimícháváme mouku.
Smažíme na rozpálené pánvičce. Před první palačinkou dáme kousíček sádla, potom (máte-li kvalitní pánvičku), už není potřeba. Můžete smažit na suché pánvičce.
Dobrou chuť přeje Elly.