Snadný koláč z oblíbeného mraženého ovoce a tvarohu
Takových rychloreceptů, při kterých zužitkujete zásoby z mrazničky, není nikdy dost. Stačí prohledat mražák a hned máte z čeho péct. Můžete použít meruňky, jahody, maliny nebo třeba švestky, jako my.
Mouka, máslo, vejce, něco, něco, ovoce a je upečeno. Můžete použít čerstvé i mražené ovoce. Tak do práce…
Potřebujete
- 2 vejce
- 200 g cukru krupice
- 250 g polotučného tvarohu
- 200 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- trocha vanilkového extraktu nebo vanilkový lusk
- mražené nebo čerstvé ovoce
na dokončení
- 150 g másla
- 100 g hrubé mouky
- 100 g cukru krupice
Já pracuji v Thermomixu, vy použijte pomocníka, kterého máte doma. Robota, manžela, dítě…
Do mísy robotu dejte vejce a cukr krupice. Vyšlehejte do nadýchaného, světle žlutého krému. Přidejte tvaroh a polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přidejte také vanilku.
Nechejte zase míchat.
Formu na koláč vymažte máslem a vysypejte polohrubou moukou. Nalijte do ní těsto.
Na těsto naskládejte ovoce, které zasypejte „drobenkou“. Připravte se však na to, že tohle není klasická drobenka. Tahle se vám rozlijte a vytvoří horní, lehce křupavou, vrstvu koláče.
Drobenku vyrobíte smícháním másla, mouky a cukru. Do drobenky můžete ještě přidat trochu vanilky nebo skořice či trochu máku. Podle toho jaké ovoce použijete. My jsme přidali trochu skořice, protože ta se ke švestkám báječně hodí.
Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, asi 45 minut.
Nechejte vychladnout, krájejte a podávejte.