Špagety a k nim netradiční pesto z kapusty a vlašských ořechů
Asi nevím o nikom, kdo by neznal bazalkové pesto. Patří mezi oblíbené pochoutky italské kuchyně. Já jsem si oblíbila taky pesto z medvědího česneku, které dělám každý rok na jaře. A se mnou spousta dalších lidí. Ale zkoušeli jste někdy levné, jednoduché a chutné pesto z kapusty? Je výborné, skvěle dochutí těstoviny i noky a je zdravé.
Já mám kapustu nejvíce zafixovanou jako dušenou, často přílohu k masu. Nebo jako kapustové závitky plněné masem. A proto jsem byla nadšená z tohohle zajímavého pesta.
Potřebujete
- 400 g špaget
- 1/4 kapusty
- 4 stroužky česneku
- 180 g sýra Gran Moravia
- 4 lžíce olivového oleje Chiavalon Romano
- 100 g vlašských ořechů
- sůl
- bílý pepř
Na dokončení
- slanina
- polníček
- klíčky podle chuti
- mozzarella
- pečená červená řepa
Kapustu nakrájejte, omyjte, osušte a rozmixujte spolu se sýrem Gran Moravia, olejem, solí, pepřem, ořechy a česnekem. Prostě tak, jak děláte každé jiné pesto.
Vznikne krásně jemné pesto, které můžete uchovávat v lednici. Sůl a pepř dávkujte podle chuti. Sýr je celkem dost slaný, ale i přesto bude špetka soli potřeba.
Uvařte špagety a promíchejte důkladně s pestem.
No a dál si je dolaďte podle sebe. Na fotce vidíte mix naklíčených semínek a luštěnin, dokřupava opečenou slaninu, polníček (ale super bude i rukola), natrhanou mozzarellu a plátky pečené červené řepy.
Dobrou chuť přeje Elly.
Nákupní seznam
Olivový olej jedině od Olivum.cz – tentokrát má oblíbená farma Chiavalon
Pepř už víte, že je nejlepší od Pepperfield.cz
Slaninu používám od Krásna