fbpx
Dezerty,  Recepty

Šťavnatý koláč s ricottou a oblíbeným drobným ovocem

To je tak, když už máte dost nadýchaných bublanin, kynutých koláčů s drobenkou a podobných dobrot. Upečte si velice vlhký koláč, s ricottou a ovocem, které zrovna zraje na zahradě.

  • 5 vajec
  • 500 ml mléka
  • 250 g ricotty
  • 100 g cukru krupice
  • 150 g hladké mouky
  • 50 g mandlové mouky nebo mletých mandlí
  • 250 g směsi ovoce – rybíz, maliny, ostružiny

Vejce vyšlehejte s cukrem do krémové směsi. Přidejte zbylé suroviny, všechny kromě ovoce. Umíchejte hladké těsto, které vylijte do připravené formy. Tu předem vymažte máslem a vysypejte mandlovou moukou.

Do těsta rozházejte drobné ovoce.

Pečte v troubě vyhřáté na 170 °C, přibližně 50 minut. Těsto se musí zpevnit po stranách i ve středu.

Nechejte vychladnout a podávejte.

Ricottu a mléko pro tento recept jsem pořídila v prodejně La Formaggeria Gran Moravia.