Šťavnatý koláč s ricottou a oblíbeným drobným ovocem
To je tak, když už máte dost nadýchaných bublanin, kynutých koláčů s drobenkou a podobných dobrot. Upečte si velice vlhký koláč, s ricottou a ovocem, které zrovna zraje na zahradě.
- 5 vajec
- 500 ml mléka
- 250 g ricotty
- 100 g cukru krupice
- 150 g hladké mouky
- 50 g mandlové mouky nebo mletých mandlí
- 250 g směsi ovoce – rybíz, maliny, ostružiny
Vejce vyšlehejte s cukrem do krémové směsi. Přidejte zbylé suroviny, všechny kromě ovoce. Umíchejte hladké těsto, které vylijte do připravené formy. Tu předem vymažte máslem a vysypejte mandlovou moukou.
Do těsta rozházejte drobné ovoce.
Pečte v troubě vyhřáté na 170 °C, přibližně 50 minut. Těsto se musí zpevnit po stranách i ve středu.
Nechejte vychladnout a podávejte.
Ricottu a mléko pro tento recept jsem pořídila v prodejně La Formaggeria Gran Moravia.