Testovali jsme oblíbenou Nutellu ve vánočním balení
Ve spolupráci s magazínem Žena-in.cz jsem si připravila na otestování vánoční balení oblíbené lískooříškové pomazánky Nutella. Proč je vánoční? Poznáte to podle přebalu s vánočními motivy, ale hlavně podle dárečku, který v balení najdete.
Ke každé sklenici Nutelly je přibalené vánoční razítko na sušenky nebo perníčky. Motivy jsou různé. Sněhulák, stromeček, vločka, hvězdička…
U mé dcery vzbudily razítka velké nadšení. Protože vyrábět sušenky ji moc baví. Máme několik oblíbených receptů, které jsou velice snadné a zvládnou je i menší děti. A razítek máme velkou sbírku, tak jsme rády, že si ji zase rozšíříme.
Sklenice Nutelly u nás doma nesmí nikdy chybět. Je uskladněné ve skříňce s pomůckami k víkendové snídani 🙂 Nutella, to je prostě víkend. Máme ji rádi celá rodina a většinou si ji dopřáváme jako sladkou tečku za velkou snídani, po které rozhodně nezvládneme obědvat o víkendu ve dvanáct 🙂
Nutella je prostě klasika, která nezklame. K testování jsme spolu s ní dostali i novinku. Nutella B-ready. Taková Nutella do kapsy. Možnost, jak si Nutellu vychutnat ve škole, na výletě, prostě na cestě.
Uvnitř je klasická pomazánka z lískových oříšků a kakaa, zabalená do křupavé, lehce slané oplatky.
U nás posloužila Nutella B-ready jako „náplast“ na naražený malíček 🙂 Funguje fakt skvěle 😉
Tip na vánoční recept od Nutelly
V nabídce krásných vánočních receptů od Nutelly mě zaujal Baci di dama. Tahle super sladkost k nám přišla z Itálie, z místa, kde jsme byli letos na dovolené. Těším se, až je vyzkouším. Další recepty od Nutelly najdete TADY.
Baci di dama s náplní Nutella®
Potřebujeme
- 240 g hladké mouky
- 200 g cukru moučka
- 200 g loupaných mletých lískových oříšků
- 200 g másla
- 1 vaječný žloutek
- 20 g vajec (polovina celého rozbitého vajíčka)
- 100 g pomazánky Nutella®
- špetka soli
Do mísy prosejeme hladkou mouku
s moučkovým cukrem. Přidáme mleté lískové oříšky a promícháme. Přidáme všechny ostatní ingredience
a zpracováváme, až vznikne lehké
a tvárné těsto.
Ze směsi vytvarujeme kouli a zabalíme ji do fólie. Těsto dáme odležet do lednice na 10 až 12 hodin.
Předehřejeme troubu na 140 °C (284 °F).
Odleželé těsto vyndáme z lednice
a vytvarujeme rukama 48 malých kuliček. Kuličky by měly vážit přibližně 5 gramů.
Kuličky klademe na plech vyložený pergamenovým papírem. Mezi jednotlivými kuličkami ponecháme mezeru.
Pečeme 18 minut v troubě vyhřáté na 140°C, na mřížce umístěné ve středu trouby. Cukroví vyndáme z trouby, když je ještě měkké a mírně dozlatova upečené. Necháme je úplně vychladnout, aniž bychom se ho dotýkali.
Pomocí cukrářského sáčku nanášíme na polovinu sušenek pomazánku Nutella®, zhruba 5 g na jeden kousek
a slepujeme se zbylými sušenkami do podoby sendviče.
Ochutnali jste novou Nutellu B-ready?
Testování proběhlo ve spolupráci s magazínem Žena-in.cz.