Testovaly jsme značku MADETA: Dva výborné quiche
Na setkání magazínu Žena-in.cz se čtenářkami a blogerkami, spolu se značkou Madeta, jsem se moc těšila. Madeta totiž vyrábí mé oblíbené sýry a mléčné výrobky. Ze sýrů jsem si už před lety oblíbila Madeland. Teď jsme si na kulinářskou akci v Chefparade připravili spoustu zajímavých receptů na sladká i slaná jídla. Některé byly složitější, jiné snadné rychlovky.
Já osobně jsem si nejvíce pochutnala na slaných koláčích. Zkoušely jsme dva a oba se povedly na jedničku. Určitě napíšu i další recepty, které prošly naším testováním, ale začnu sýrovými quiche.
Každý z nich má jinou náplň a jejich výhodou je, že jsou velice rychle hotové. Těsto je snadné a doporučuji si recept dobře zapsat. Můžete na něj zkoušet různé náplně podle vašich chutí.
Testované produkty z Madety nám všem moc chutnaly a ještě jsme si odvezly pěknou výslužku na testování domů.
Sýrový quiche s hruškou
Potřebujete
na těsto
- 170 g hladké mouky
- hrubá mouka na vymazání formy
- 100 g změklého Jihočeského máslo + máslo na vymazání
- 50 g nastrouhaného Primatoru
- 1 vejce
- 2 špetky soli
na náplň
- 2 kelímky Jihočeského cottage
- 3 ks hrušky
- 1 porce Jihočeské Zlaté nivy
- rukola na ozdobu
- sůl
- čerstvý pepř
Smíchejte hladkou mouku, máslo, nastrouhaný Primator, vejce, sůl a vytvořte hladké těsto. Těsto by nemělo lepit. Pokud bude příliš suché, přilijte trochu Jihočeského čerstvého mléka. Vláčné těsto zabalte do potravinářské folie a nechejte jej hodinu odpočívat v lednici.
Odpočinuté těsto vyválejte do požadovaného tvaru a přendejte do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy či na plech. Vidličkou propíchejte těsto a pečte jej při 180 °C asi 10 minut.
Na teplý korpus rozprostřete Jihočeský cottage, dle chuti osolte a opepřete. Poklaďte na plátky nakrájenými hruškami a zasypejte nastrouhanou či nadrobenou Jihočeskou Zlatou nivou.
Quiche dejte na 15 minut zpět do trouby a pečte při stejné teplotě. Po této době by měly hrušky mít zlatavou barvu. Po vyndání ozdobte rukolou a podávejte.
Sýrový quiche s romadurem
Potřebujete
- 170 g hladké mouky
- hrubá mouka na vymazání formy
- 100 g změklého Jihočeského máslo + máslo na vymazání
- 50 g nastrouhaného Primatoru
- 1 vejce
- 2 špetky soli
na omáčku
- drcená rajčata
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- sůl a chilli dle chuti
- lžíce olivového oleje
na náplň
- 2 balíčky Romaduru od Madety (příchuť dle libosti)
- cherry rajčata
- oregano
- libová anglická slanina
Smíchejte hladkou mouku, máslo, nastrouhaný Primator, vejce, sůl a vytvořte hladké těsto. Těsto by nemělo lepit, pokud bude příliš suché, přilijte trochu Jihočeského čerstvého mléka. Vláčné těsto zabalte do potravinářské folie a nechejte jej hodinu odpočívat v lednici.
Na oleji zpěníte cibulku a prolisovaný česnek, přidejte drcená rajčata a dosolte a okořeňte dle chuti.
Odpočinuté těsto vyválejte do požadovaného tvaru a přendejte do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy či na plech. Vidličkou propíchejte těsto a pečte jej při 180 °C, asi 10 minut.
Na teplý korpus naneste omáčku, kterou pokladte anglickou slaninou. Na slaninu rozprostřete na „plátky“ pokrájený Romadur, poklaďte nedbale čerstvými rajčaty, okořeňte oreganem a pečte znovu při stejné teplotě asi 15 minut.
Testování probíhalo ve spolupráci s magazínem Žena-in.cz.