fbpx
Hlavní jídla,  Pečivo,  Recepty,  Testování

Testovaly jsme značku MADETA: Dva výborné quiche

Na setkání magazínu Žena-in.cz se čtenářkami a blogerkami, spolu se značkou Madeta, jsem se moc těšila. Madeta totiž vyrábí mé oblíbené sýry a mléčné výrobky. Ze sýrů jsem si už před lety oblíbila Madeland. Teď jsme si na kulinářskou akci v Chefparade připravili spoustu zajímavých receptů na sladká i slaná jídla. Některé byly složitější, jiné snadné rychlovky.

Já osobně jsem si nejvíce pochutnala na slaných koláčích. Zkoušely jsme dva a oba se povedly na jedničku. Určitě napíšu i další recepty, které prošly naším testováním, ale začnu sýrovými quiche.

Každý z nich má jinou náplň a jejich výhodou je, že jsou velice rychle hotové. Těsto je snadné a doporučuji si recept dobře zapsat. Můžete na něj zkoušet různé náplně podle vašich chutí.

Testované produkty z Madety nám všem moc chutnaly a ještě jsme si odvezly pěknou výslužku na testování domů.

Sýrový quiche s hruškou

Potřebujete

na těsto

  • 170 g hladké mouky
  • hrubá mouka na vymazání formy
  • 100 g změklého Jihočeského máslo + máslo na vymazání
  • 50 g nastrouhaného Primatoru
  • 1 vejce
  • 2 špetky soli

na náplň

  • 2 kelímky Jihočeského cottage
  • 3 ks hrušky
  • 1 porce Jihočeské Zlaté nivy
  • rukola na ozdobu
  • sůl
  • čerstvý pepř

Smíchejte hladkou mouku, máslo, nastrouhaný Primator, vejce, sůl a vytvořte hladké těsto. Těsto by nemělo lepit. Pokud bude příliš suché, přilijte trochu Jihočeského čerstvého mléka. Vláčné těsto zabalte do potravinářské folie a nechejte jej hodinu odpočívat v lednici.

Odpočinuté těsto vyválejte do požadovaného tvaru a přendejte do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy či na plech. Vidličkou propíchejte těsto a pečte jej při 180 °C asi 10 minut.

Na teplý korpus rozprostřete Jihočeský cottage, dle chuti osolte a opepřete. Poklaďte na plátky nakrájenými hruškami a zasypejte nastrouhanou či nadrobenou Jihočeskou Zlatou nivou.

Quiche dejte na 15 minut zpět do trouby a pečte při stejné teplotě. Po této době by měly hrušky mít zlatavou barvu. Po vyndání ozdobte rukolou a podávejte.

Sýrový quiche s romadurem

Potřebujete

  • 170 g hladké mouky
  • hrubá mouka na vymazání formy
  • 100 g změklého Jihočeského máslo + máslo na vymazání
  • 50 g nastrouhaného Primatoru
  • 1 vejce
  • 2 špetky soli

na omáčku

  • drcená rajčata
  • 1 menší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sůl a chilli dle chuti
  • lžíce olivového oleje

na náplň

  • 2 balíčky Romaduru od Madety (příchuť dle libosti)
  • cherry rajčata
  • oregano
  • libová anglická slanina

Smíchejte hladkou mouku, máslo, nastrouhaný Primator, vejce, sůl a vytvořte hladké těsto. Těsto by nemělo lepit, pokud bude příliš suché, přilijte trochu Jihočeského čerstvého mléka. Vláčné těsto zabalte do potravinářské folie a nechejte jej hodinu odpočívat v lednici.

Na oleji zpěníte cibulku a prolisovaný česnek, přidejte drcená rajčata a dosolte a okořeňte dle chuti.

Odpočinuté těsto vyválejte do požadovaného tvaru a přendejte do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy či na plech. Vidličkou propíchejte těsto a pečte jej při 180 °C, asi 10 minut.

Na teplý korpus naneste omáčku, kterou pokladte anglickou slaninou. Na slaninu rozprostřete na „plátky“ pokrájený Romadur, poklaďte nedbale čerstvými rajčaty, okořeňte oreganem a pečte znovu při stejné teplotě asi 15 minut.

Testování probíhalo ve spolupráci s magazínem Žena-in.cz.