Testování Bohemia z raných brambor
Znáte nové brambůrky z raných brambor?
Otestovali jsme je za vás!
Inspirujte se recepty na chutné studené omáčky, které můžete použít nejen na namáčení těchto křupavých brambůrků. Výborné budou s kousky zeleniny nebo ke grilovanému masu.
Dostala jsem od kamarádky na otestování několik balíčků nových Bohemia z raných brambor, které jsou buď jemně solené, nebo nesolené. A spolu s nimi mi dala i radu, že když je doma zkoušeli, tak si k nim připravila různé dipy – studené omáčky, a úžasně si pochutnali.
Při grilovačce jsem tedy připravila několik různých studených omáček a vyskládala k nim různou zeleninu, nakrájenou na proužky, vysypala křupavé chipsy a grilovali jsme různé špízy – z kousků masa a zeleniny a také z mletého masa.
Česnekový dip s jarní cibulkou
- velký kelímek smetanového jogurtu
- 3 stroužky česneku
- 2 jarní cibulky
- sůl a pepř
Cibuli nakrájejte na kolečka, včetně zelené natě. Česnek prolisujte. Obojí vmíchejte do jogurtu a dochuťte solí a pepřem.
Koprový dip
- velký kelímek kysané smetany
- čerstvý kopr
- sůl a pepř
- podle chuti kousek uzeného lososa
Kopr nasekejte a smíchejte s kysanou smetanou. Ochuťte solí a pepřem. Pokud máte dip jen k zelenině nebo chipsům, tak můžete přidat ještě nasekaného uzeného lososa. Je to výborné!
Rajčatový dip s bazalkou
- 4 velká voňavá rajčata
- několik lístků bazalky
- olivový olej
- sůl a pepř
Všechny suroviny dejte na chvíli prosekat – rozmixovat, do kuchyňské mixéru. Kdo si chce hrát, může rajčata nakrájet nadrobno ručně. Dochuťte solí a pepřem. Můžete přidat i špetku chilli, pokud máte rádi pikatní chutě.
Avokádový dip s Lučinou
- 2 zralá avokáda
- 125 g Lučiny
- trocha limetové šťávy
- sůl a pepř
Avokádovou dužinu rozmixujte s Lučinou a trochou šťávy z limety. Dochuťte solí a pepřem. Pro barvu a zajímavou chuť můžete přidat jednu nasekanou chilli papričku.
A jak nám chutnaly Bohemia z raných brambor?
Většina ochutnávačů se shodla na tom, že zpočátku byly nesolené brambůrky trochu nezvyklé. Ale to bude asi jen v tom, že jsme zvyklí na výraznou slanou chuť většiny podobných výrobků. Já osobně jsem z nich byla nadšená. Více z nesolených než z jemně solených.
V kombinaci s různými omáčkami jsou výborné. Neruší vás chuť zbytečné soli a cítíte jen příjemnou chuť křupavých brambor. A hodně mě bavilo i to, že jsou brambůrky vyrobeny z raných brambor i se slupkou.
Proč se vlastně společnost Bohemia Chips rozhodla vyrábět nesolené brambůrky? Po návštěvě Romana Vaňka ve výrobním závodě v Choustníku u Tábora se společnost rozhodla zařadit do výroby limitovanou edici jemně solených a nesolených chipsů z raných brambor.
Chipsy raných brambor se vyrábí ze speciální odrůdy brambor, která má vysoký obsah škrobu a nízký obsah cukru. Chipsy se kráji na 1,2 mm několikrát se popírají, dobře osuší a pote smaží.
Na 1 kg chipsu se spotřebuje 3,5 -4 kg brambor. Smaží se na slunečnicovém oleji, protože je zdravější než palmový. Společnost Bohemia Chips má v portfoliu okolo 100 příchutí, ale pouze tři se vyrábí nepřetržitě po celou dobu fungování společnosti, což je více než 30 let. Jsou to příchuť Paprika, Slanina a nejoblíbenější Sůl.
Jak vlastně taková výroba křupavých brambůrek probíhá? Mrkněte na pořad Jídlo s.r.o.