Vafle ze špaldové celozrnné mouky
Prázdninové vaření je často líné a pohodové. Snídaně na terase, lehké letní obědy, večerní grilovačky. Naše děti milují vafle (které děti ne?). A při prázdninových snídaných je čas na jejich přípravu. Navíc jsou hromady čerstvého ovoce a to je zase další důvod proč rozpálit vaflovač a upéct křupavé vafle.
Mám ráda všechny druhy vaflí, které jsme vyzkoušela. Tak dnes se s vámi rozdělím o variantu s celozrnnou špaldovou moukou, třtinovým cukrem a rýžovým „mlékem“. Chutnaly skvěle a vy si je dnes můžete upéct s námi. Oslaďte si začátek týdne.
Pokud vám v lednici chybí rýžové mléko, můžete ho nahradit mlékem sójovým nebo mandlovým, kefírem nebo klasickým kravským mlékem. Jak vám to bude vyhovovat a chutnat. S celozrnnou špaldovou moukou jsou vafle skvělé, experimentovat se dá i s celozrnnou pšeničnou nebo namletými ovesnými vločkami.
Vafle můžete podávat s domácím džemem, jogurtem, tvarohem, ovocem, javorovým sirupem. Variant je nekonečně mnoho. Chce se vám mlsat? Použijte třeba domácí lískooříškový krém nebo mandlové máslo.
Potřebujeme
- 2 vejce
- 4 lžíce třtinového cukru
- 300 ml rýžového „mléka“
- 250 g celozrnné špaldové mouky
- 1/2 lžičky sody
- špetka soli
Vejce vyšlehejte s cukrem. Přidejte tekutou složku – mléko, ořechové mléko, kefír. Mouku smíchejte se sodou a špetkou soli.
Obě složky spojte v hladké těsto.
Opékejte ve vaflovači a ihned podávejte.
Dobrou chuť přeje Elly.