Vaření s Madetou: Trhané krůtí maso s čerstvou zeleninou
Potřebujete
- 2 krůtí stehna
- sůl
- pepř
- 6 stroužků česneku
dále, na druhý den
- 150 g Jihočeského cottage od Madety
- 150 g Jihočeské pomazánkové tradiční Madeta
- čerstvý koriandr
- 150 g goudy Madeta
- 2 avokáda
- 250 g cherry rajčat
Stehna, ochucená solí a pepřem, upečte den předem, ideálně přes noc. Pečte při 120 °C, asi pět hodin.
Upečená krůtí stehna budou šťavnatá a maso se bude úplně rozpadat. Maso natrhejte vidličkou v pekáči, ve výpeku z masa. Celý obsah pekáče přesuňte do hrnce. Přidejte Cottage, Jihočeské pomazánkové tradiční. Promíchejte a přidejte podle potřeba asi 1 dcl vody. Zahřívejte na střední teplotu.
Zahřívejte tak dlouho, až se Cottage rozpustí a vznikne krémová omáčka. Můžete ochutit pepřem.
Podávejte na talíři, obložené kousky avokáda, cherry rajčata, zasypané nastrouhanou goudou a nasekaným koriandrem.
Ideální příloha: čerstvá bageta
Náš tip
Jihočeský cottage natur 5% 150 g
Vždy čerstvý, jemný a lehký. Sýrová zrnka obalená v lahodné smetaně poskytují milovníkům svěžích sýrů to pravé potěšení. Pro nízký obsah tuku a díky vysokému obsahu snadno stravitelných bílkovin je ideálním výrobkem racionální výživy. Cottage je oblíbeným jídlem lidí držících dietu a kulturistů. Je možné jej konzumovat samostatně, nejlépe s celozrnným pečivem, případně ochucený bylinkami, paprikou či křenem. Hodí se i jako základ pro pomazánky, na posypání těstovin či brambor nebo jako přísada do zeleninových salátů. Splňuje požadavky bezlepkové diety. Složení: mléko, 20 % smetany, mlékařská kultura, jedlá sůl. Alergeny: mléko a výrobky z něj.
Jihočeské pomazánkové tradiční bez příchuti
Český unikát má jemnou krémovou konzistenci, lahodnou chuť a lehce se roztírá. Navíc je bez chemických přísad a konzervačních látek, s nižším obsahem tuku, a tudíž i cholesterolu. Splňuje požadavky bezlepkové diety.
A tady naše hezká testovací skupinka 🙂
Díky, že jste přišly…
Elly