Velikonoce s Herou v Tančící kuchyni
Akce se čtenářkami magazínu Žena-in.cz jsou mé oblíbené. Setkání s virtuálními ženami, které rády vaří a pečou dopadne vždycky podobně. Probíráme všechny možné i nemožné recepty, zkušenosti v kuchyni a často se navzájem obohatíme nápady na nová jídla.
Naše předvelikonoční setkání probíhalo v Tančící kuchyni a partnerem byla Hera máslová příchuť. Chtěla jsem přinést nové nápady na velikonoční pečení a povedlo se. Letos prostě Velikonoce věnujeme bábovkám. Slaným, sladkým, malým, velkým…
Tyhle minibábovky jsou prostě geniální!!! Recept jsem vymýšlela pro Heru a teď je doma pečeme pořád dokola. Jsou univerzální, dají se zdobit mnoha různými způsoby. Recept na ně najdete TADY.
Takhle krásně se nám povedly na akci. Vidíte, jak je na ně Jitka pyšná?
Na čtenářských akcích je super, že se zapojí všichni. Často si říkám, že bych takové pomocnice potřebovala doma…
Velký úspěch měly mandlové sušenky. Další z receptů, které jsem musela zařadit na velikonoční seznam, protože u nás jsou nejoblíbenější.
Ozdobené minibábovičky jsou neodolatelné. Použily jsme na ně čokoládové polevy a cukrářské zdobení.
Radost pohledět. Na zdobení se vyřádily snad všechny čtenářky. A pak se taky všechny pěkně snědly. Díky použití Hery máslové do těsta jsou neskutečně křehké…
Upečené sušenky voněly po celé Tančící kuchyni.
Za spolupráci děkuji nejen čtenářkám, ale také blogerkám, které s naším magazínem spolupracují. Znáte Romanu z blogu Na skok v kuchyni?
Velká bábovka byla slaná. Nádivková bábovka. Znáte tu radost, když se vám podaří bábovku krásně vyklopit?
Ochutnávka všeho co jsme připravily.
Proč Velikonoce a bábovka?
„Každý rok se Velikonoce točí kolem tradičních pokrmů jako je jarní nádivka, jidáše, mazanec, beránek, jehněčí. A někdy je to už nuda. Proto jsem se inspirovala oblíbeným českým moučníkem – bábovkou. Existují stovky receptů na dobré bábovky, sladké i slané. Tak proč nezkusit upéct třeba nádivku ve tvaru bábovky. Tradiční jídlo v oblíbeném, také tradičním tvaru. Sladkou bábovku jsem zase ozdobila do tvaru velikonočního hnízda s barevnými vajíčky.“
Partnerem akce byla Hera máslová – tip pro velikonoční pečení
Pro sladké i slané pečení jsme využili rostlinný tuk Hera máslová. Hera máslová příchuť se hodí nejen na běžné pečení, ale díky zvýšenému obsahu tuku i na přípravu krémů, krémových dezertů a dortů. Krém z ní připravený je pevný a dobře tvárný. Více na www.pecenijeradost.cz – najdete zde spoustu receptů!
Podívejte se na naší fotogalerii a video, jak jsme si akci užili! Budeme rádi, když naše recepty budou inspirací pro váš sváteční stůl!
Recepty na další úžasné bábovky a další velikonoční pečení:
- Tvarohová bábovka
- Velikonoční hnízdo z mandlové bábovky
- Velikonoční mandlové sušenky
- Šlehačkový velikonoční beránek: Zkuste ho podle našeho receptu!
- Velikonoční beránek z piškotového těsta
Další recepty najdete na www.pecenijeradost.cz