Voňavý zázvorový likér s kořením a pomeranči
Zázvorový likér, který jsme před lety na Zavírání hor ochutnali od kamarádky Ivety nám všem moc chutnal. Poprosila jsem ji proto o recept, abych si mohla likér připravit doma. Zjistila jsem, že podobný dělá i kamarádka Lucka a mnoho dalších lidí. Jenže já jsem si ho chtěla udělat po svém, trochu více sváteční, aby voněl vánočním cukrovím.
A tak jsem použila koření, které mi zbylo z karamelového kořeněného sirupu do svařeného vína a jako základ jsem připravila karamel. Pomeranče a citrony jsou další léčivá bomba, ještě k zázvoru a oblíbenému moravskému všeléku – slivovici.
Potřebujete
- 1 l slivovice
- 300 g čerstvého zázvoru
- 300 g cukru krupice
- 300 ml vody
- 2 pomeranče
- 2 citrony
- 3 hvězdičky badyánu
- 3 kousky skořice
- 1 lžíce celého hřebíčku