Zapečené těstoviny s mascarpone a kozím sýrem Capriccio
Inspirací pro tenhle recept mi byly naše oblíbené mac and cheese. Snadné těstoviny plné sýra, které doma všichni milujeme. A tak pro vás mám jeden starší recept, ještě ze spolupráce s La Formaggeria Gran Moravia.
- 1 balení čerstvých tagliatelle (cca 500 g)
- 4 lžíce másla
- trocha čerstvého nebo sušeného oregana
- 150 g kozího sýra Capriccio
- 250 g mascarpone
- 2 středně brambory vařené ve slupce
- sůl a pepř na dochucení
- špetka muškátového oříšku
- 100 g sýra Gran Moravia
- 4 lžíce strouhanky
Troubu si předehřejte na 200 °C.
Tagliatelle uvařte v osolené vodě. Uvaření těstoviny sceďte, ale stranou si nechejte jeden hrnek vody, ve které se těstoviny vařily.
Tagliatelle nasypejte zpět do hrnce a přidejte máslo a oregano. Přidejte mascarpone a nastrouhaný sýr capriccio. Přidejte najemno nastrouhané uvařené brambory. Ochuťte špetkou muškátového oříšku a pokud je potřeba, tak i solí a pepřem.
Promíchejte a dejte na mírnou teplotu na plotýnku. Přidejte vodu z těstovin a míchejte, dokud se sýr nerozpustí.
Mezitím si nastrouhejte sýr Gran Moravia a promíchejte ho se strouhankou.
Směs přesypejte do zapékací mísy, posypejte sýrem Gran Moravia se strouhankou a dejte na 15 minut zapéct do předehřáté trouby. Po deseti minutách pečení můžete ještě přidat teplotu a posledních 5 minut nechat zezlátnout sýrový povrch.
Vyndejte z trouby a užijte si tu úžasnou dobrotu. S bílým vínem, ideálně 🙂